Rudņevs pateicas savām komandām un publicē attēlu ar Latvijas himnas vārdiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fc.de

Artjoms Rudņevs, kurš pagājušajā nedēļā 29 gadu vecumā negaidīti izlēma likt punktu savai futbolista karjerai, pateicies savām karjeras laikā pārstāvētajām komandām un publicējis attēlu ar Latvijas himnas vārdiem.

Rudņevs sociālajā vietnē «Instagram» pateicās Daugavpils «Daugavai», Latvijas futbola izlasei, Ungārijas vienībai «Zalaegerszeg», Polijas klubam Poznaņas «Lech» un Vācijas bundeslīgas komandām Hamburgas SV, «Hannover 96» un «Köln».

Rudņevs pateicībā ierakstīja «Paldies par visu!» krievu, poļu, angļu un vācu valodā. Tāpat viņš veltīja speciālu pateicības video «Lech» klubam, kurā sākās viņas augšupeja karjerā.

Dziekuje bardzo za wszystko!?#lechpoznan1922 #kkslechpoznan #lechpoznan

A post shared by Artjoms Rudnevs (@artjomrudnev) on

Kā vēstīja Vācijas bundeslīgas komanda «Köln», kas bija Rudņeva pēdējā pieturvieta karjerā, daugavpilietis grasās atgriezties dzimtenē. Nākamajā dienā viņš «Instagram» ievietoja attēlu ar Latvijas karogu un tekstu «Dievs, svētī Latviju!».

Rudņevs pirms pieciem gadiem nonāca mediju krustugunīs, jo intervijā laikrakstam «Diena» izteicās, ka viņam latviešu valodas zināšanas nav vajadzīgas, taču pēc tam paziņoja, ka ticis pārprasts.

Rudņevs futbolista karjerai punktu lika personīgu iemeslu dēļ. Kā vēsta vācu laikraksts «Bild», «Köln» esot piedāvājusi viņam palīdzību, taču daugavpilietis no tās atteicies.

«Bild» arī raksta, ka Rudņevam bija jārūpējas par saviem trim bērniem un sievu, līdz ar to viņš bieži nepiedalījās treniņos un pat spēlēs.

«Viņš ir lielisks puisis ar ļoti labu sirdi. Ceru, ka viņš būs laimīgs,» laikraksts «Sonntag» citē HSV trenera Franka Arnesena teikto.

Traumu un ģimenes apstākļu dēļ Rudņevs bieži atteica palīdzību Latvijas futbola izlasei. Rudņevs Latvijas izlasē 38 spēlēs guva divus vārtus. Pēdējo spēli valstsvienībā viņš aizvadīja 2016. gada 13.novembrī, kad Latvija viesos ar 1:4 zaudēja Portugālei.

Rudņeva līgums ar «Köln» bija spēkā līdz 2019.gada jūnijam, taču vienošanās tika pārtraukta.

Daugavpils futbola audzēknis Rudņevs karjeru sāka vietējā «Daugavas» komandā, bet 2009.gadā viņš samērā skandalozā transfērā pārgāja uz Ungārijas komandu «Zalaegerszeg». Pēc nedaudz vairāk kā gada pavadīšanas Ungārijā Latvijas uzbrucējs 2010.gada vasarā pārgāja uz tā brīža Polijas čempionvienību Poznaņas «Lech», kuras sastāvā par sevi runāt lika tā paša gada rudenī, kad iesita trīs vārtus UEFA Eiropas līgas spēlē pret slaveno Turīnas «Juventus» vienību.

2012.gada maijā Rudņevs noslēdza līgumu uz četriem gadiem ar Vācijas bundeslīgas komandu Hamburgas SV, bet pērnā gada jūnijā pārgāja uz «Köln» komandu. 2013./2014. gada sezonā viņš tika izīrēts arī «Hannover 96» vienībai.

Rudņevs «Köln» rindās 22 bundeslīgas un Vācijas kausa spēlēs guva četrus vārtus. Šosezon viņš Ķelnes komandas rindās laukumā devās tikai pārbaudes spēles.

Pēdējā pusgada laikā Rudņevam tika veiktas divas deguna operācijas, un tika prognozēts, ka viņš drīz atsāks treniņus.

Kopumā viņš laukumā bija 108 bundeslīgas mačos, kuros guva 22 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu