Levandovskim gūstot «hat-trick», Polija grauj Armēniju

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Ar trim vārtiem izceļoties uzbrucējam Robertam Levandovskim, Polijas futbolisti 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas E apakšgrupas spēlē ceturtdien viesos ar 6:1 (3:1) sagrāva Armēniju.

Levandovskis ar 50 vārtiem kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Polijas izlases futbolistu. Viņš par diviem vārtiem apsteidz Vladimiru Lubaņski, kurš pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados Polijas izlases labā guva 48 vārtus.

Poļi spēles pirmajās 25 minūtēs bija panākuši 3:0, vispirms precīzi sitot pussargam Kamilam Grosickim, bet vēl ar diviem vārtiem atzīmējoties Levandovskim. Līdz puslaika beigām armēņiem vienus vārtus izdevās atgūt, kad precīzs bija Hovhanness Hambardzumjans.

Otrā puslaika 13.minūtē Jakubs Blaščikovskis atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, bet sešas minūtes Levandovskis panāca 5:1. Punktu poļu uzvarai pielika pussargs Rafals Voļskis, kurš pamatlaika pēdējā minūtē iesita sesto bumbu mājinieku vārtos.

E apakšgrupā līdere ar 22 punktiem deviņās spēlēs ir Polija, kurai ar 16 punktiem seko Melnkalne un Dānija, kuras aizvadījušas astoņas spēles. Tikmēr Rumānijai ir deviņi, Armēnijai seši, bet Kazahstānai divi punkti.

Tikmēr C apakšgrupā Čehija viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja Azerbaidžānu, taču vairs nevar pretendēt uz dalību Pasaules kausa finālturnīrā.

Čehiem vārtus guva Jans Kopičs un Antonīns Barāks, bet mājiniekiem izcēlās Afrans Izmailovs.

C apakšgrupā līdere ar 24 punktiem astoņās spēlēs ir Vācija, kurai ar 19 punktiem seko Ziemeļīrija, deviņas spēles aizvadījušajām Čehijai un Azerbaidžānai ir attiecīgi 12 un desmit punkti, Norvēģija guvusi septiņus punktus, bet Sanmarīno palikusi bešā.

Ceturtdienas vakarā tiks aizvadītas vēl vairākas Pasaules kausa kvalifikācijas spēles.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu