Spānijas futbolisti nodrošina ceļazīmi uz PK; Islande sper platu soli pretī mērķim

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Spānijas futbola izlase piektdien nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīrā, kā virzienā platu soli spērusi arī Islande.

Spāņi G apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 3:0 (3:0) pārspēja Albāniju.

Spāņi visus trīs vārtus guva pirmajā puslaikā. Vispirms uzbrucējs Rodrigo 16.minūtē no vārtsarga laukuma stūra raidīja bumbu pretinieku cietoksnī, bet astoņas minūtes vēlāk ar precīzu sitienu atzīmējās arī pussargs Isko.

Vēl trīs minūtes vēlāk pussargs Tjago Alkantara pēc augsta lēciena ar galvu ieradīja trešo bumbu albāņu vārtos. Turpmākajā spēles gaitā vārti vairs netika gūti, spāņiem svinot uzvaru un iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā.

2010.gada čempioni Spānijas futbolisti Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs 15.reizi.

Tikmēr Spānijas tuvākā sekotāja Itālija savā laukumā nespēja uzvarēt Maķedoniju, nospēlējot neizšķirti 1:1 (1:0).

Mača rezultātu piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām atklāja Itālijas izlases aizsardzības balsts Džordžo Kjelīni, bet 13 minūtes pirms pamatlaika beigām maķedoniešu uzbrucējs Aleksandars Trajkovskis panāca izlīdzinājumu.

Vēl šajā grupā Izraēla viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Lihtenšteinu, vienīgos vārtus gūstot aizsargam Eitanam Tibi.

G apakšgrupā pēc deviņām kārtām Spānijai ir 25 punkti, Itālija izcīnījusi 20 punktus, Albānijas kontā ir 13 punkti, Izraēla tikusi pie 12 punktiem, Maķedonijai ir astoņi punkti, bet Lihtenšteina ir bešā.

Tikmēr I apakšgrupā par ceļazīmi uz Pasaules kausu pēdējā kārtā cīnīsies trīs izlases - Islande, Horvātija un Ukraina, taču vislabākās izredzes ir islandiešiem.

Islande piektdien viesos ar 3:0 (2:0) pārspēja Turciju. Islandiešiem vārtus guva Johans Gudmundsons, Birkirs Bjardnasons un Kauri Aurdnasons.

Tikmēr Horvātija savā laukumā izlaida uzvaru un nospēlēja 1:1 (1:0) ar Somiju. Otrā puslaika 12.minūtē Mario Mandžukičs izvirzīja vadībā horvātus, bet pamatlaika beigās Piri Soiri izrāva neizšķirtu.

Savukārt ukraiņi viesos ar 2:0 (0:0) uzvarēja Kosovu. Pirmo bumbu mājinieki ieradīja savos vārtos, bet otros vārtus Ukrainai atnesa Andrijs Jarmolenko.

I apakšgrupā līderpozīciju ar 19 punktiem ieņem Islande, pa 17 punktiem ir Horvātijai un Ukrainai, 14 punkti ir Turcijas kontā, astoņus punktus guvusi Somija, bet viens punkts ir Kosovai.

Savukārt gūto un zaudēto vārtu attiecība, ko ņems vērā, ja komandām būs vienāds punktu skaits, ir Horvātijai (+9), kurai šajā rādītājā seko Islande (+7) un Ukraina (+6). Pirmdien cikla noslēguma Islande savā laukumā uzņems Kosovu, bet Ukraina un Horvātija Kijevā aizvadīs savstarpējo maču.

Tikmēr D apakšgrupā Serbija piektdien neizmantoja iespēju iegūt ceļazīmi uz Pasaules kausu, turklāt izredzes uz to saglabāja arī Velsa un Īrija.

Serbi viesos ar 2:3 (1:1) zaudēja Austrijai, kuras labā uzvaras vārtus pamatlaika priekšpēdējā minūtē guva Luiss Šaubs.

Pirmajā puslaikā ar vārtu guvumiem apmainījās serbu pussargs Luka Milivojevičs un austriešu uzbrucējs Gido Burgštallers. Tuvojoties otrā puslaika beigām, austrietis Marko Arnautovičs panāca 2:1, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Nemanja Matičs izlīdzināja rezultātu. Tiesa, pēdējais vārds šajā mačā piederēja austriešiem, precīzi sitot Šaubam.

Vēl šajā apakšgrupā Velsa viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Gruziju, vienīgos vārtus otrā puslaika sākumā gūstot Tomam Lorensam.

Savukārt Īrija savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Moldovu, abus vārtus gūstot Derilam Mērfijam.

D apakšgrupā Serbijai ir 18 punkti, Velsa guvusi 17 punktus, Īrijas kontā ir 16 punkti, Austrija tikusi pie 12 punktiem, Gruzijai ir pieci punkti, bet Moldova tikusi pie diviem punktiem.

Šeit vārtu attiecība labāka ir serbiem (+9), bet turpat ir velsieši (+8), kamēr īri nedaudz atpaliek (+5). Cikla noslēgumā Serbija savā laukumā uzņems Gruziju, bet Velsa un Īrija aizvadīs savstarpējo maču.

No Eiropas septembrī ceļazīmi bija nodrošinājusi Beļģijas izlase, bet ceturtdien biļetes uz Pasaules kausu ieguva 2014.gada čempione Vācija un Anglija.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu