Polijas futbolisti izcīna ceļazīmi uz PK finālturnīru; Lietuva cienīgi piekāpjas Anglijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Polijas futbola izlase svētdien savu tribīņu priekšā izcīnīja ceļazīmi uz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru. Polija Varšavā ar rezultātu 4:2 (2:0) pārspēja Melnkalni.

Poļi jau pirmajās 16 minūtēs guva divus vārtus. Vispirms pēc netraucētas izspēles pussargs Kšištos Mačinskis sestajā minūtē atklāja spēles rezultātu, bet desmit minūtes vēlāk Kamils Grosickis pēc Polijas spožākās zvaigznes Roberta Levandovska piespēles panāca 2:0.

12 minūtes pirms pamatlaika beigām Stefans Mugoša vienus vārtus atguva, bet četras minūtes vēlāk Žarko Tomaševičs panāca neizšķirtu. Tiesa, Levandovskis ātri atjaunoja vadību poļiem, bet ceturtā bumba Melnkalnes vārtos ielidoja no pašu futbolista.

Levandovskis šajā ciklā guva 16 vārtus, kas kvalifikācijas spēlēs Eiropā ir jauns rekords.

Polijas futbolistiem iepriekšējie divi Pasaules kausa finālturnīri gāja secen, bet pirms tam 2002. un 2006.gadā neizdevās tikt ārā no apakšgrupas. Pagājušajā gadsimtā savos ziedu laikos poļi 1974. un 1982.gadā izcīnīja bronzas medaļas.

Vēl vienā E apakšgrupas spēlē Dānija savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Rumāniju, izcīnot otro vietu grupā un tiekot «play-off» kārtā.

Dāņiem vienīgos vārtu guva Kristians Ēriksens, kurš 59.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, bet Ciprians Joans Deaks divas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu.

Vēl šajā apakšgrupā Kazahstāna savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Armēniju, bet šī mača iznākumam bija tikai simboliska nozīme.

Mača rezultātu 26.minūtē atklāja Armēnijas lielākā zvaigzne pussargs Henriks Mhitarjans, bet otrajā puslaikā uzbrucējs Bauržans Turisbeks panāca neizšķirtu.

E apakšgrupā Polija desmit spēlēs tika pie 25 punktiem, Dānijai bija 20 punkti, Melnkalne ieguva 16 punktus, Rumānijai bija 13 punkti, Armēnija turnīru noslēdza ar septiņiem punktiem, bet Kazahstāna tika pie trim punktiem.

Tikmēr F apakšgrupā Slovākija savā laukumā ar 3:0 (1:0) apspēlēja Maltu, saglabājot cerības uz dalību «play-off» kārtā.

Uzvarētājiem divreiz precīzi sita Adams Nemecs, bet vieni gūti vārti Ondržejam Dudam.

Savukārt lietuvieši ar 0:1 (0:1) viesos zaudēja Anglijai, kas jau iepriekšējā kārtā nodrošināja ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru. Angļiem vienīgos vārtus guva Harijs Keins, kurš 27.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu.

Vēl Slovēnija savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar Skotiju, bet abām komandām šāds rezultāts nederēja, lai tiktu vismaz otrajā vietā.

Slovēņiem abus vārtus guva Romans Bezjaks, bet skotiem precīzi sita Lī Grifits un Roberts Snodgress, kurš divas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu.

F apakšgrupā ar 26 punktiem desmit spēlēs uzvarēja Anglija, bet pa 18 punktiem bija Slovākijai un Skotijai, taču slovākiem bija labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība. Tikmēr Slovēnija izcīnīja 15 punktus, seši punkti Lietuvai, bet ar vienu punktu samierinājās Malta.

No Eiropas zonas septembrī ceļazīmi nodrošināja Beļģijas izlase, kam ceturtdien pievienojās 2014.gada čempione Vācija un Anglija, bet piektdien - Spānija.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu