Robens noslēdz karjeru izlasē pēc Nīderlandes futbolistu fiasko

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandes futbola valstsvienības kapteinis Arjens Robens paziņojis par karjeras beigām izlasē, vēsta BBC. Titulētā komanda piedzīvojusi fiasko, nespējot kvalificēties 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

Nīderlandes izlase otrdien savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Zviedrijas futbolistus. Uzvarētājiem abus vārtus guva komandas kapteinis Robens, pēc mača paziņojot par karjeras beigām valstsvienībā.

Neskatoties uz gūto uzvaru, Nīderlandes izlase apakšgrupā finišēja trešajā vietā ar 19 punktiem, bet Zviedrija ar tikpat punktiem ieņēma otro vietu un kvalificējās pārspēlēm par tikšanu uz Pasaules kausu. Savukārt pirmo vietu grupā ieņēma Francija ar 23 punktiem, izcīnot ceļazīmi uz finālturnīru.

Interesanti, ka savstarpējos mačos Nīderlande bija labāka par Zviedriju (uzvara ar 2:0 un neizšķirts 1:1), taču sacensību formāts paredzēja, ka vienāda punktu skaita gadījumā augstāku vietu ieņem komanda, kurai kopumā ir labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība (Zviedrijai +17, Nīderlandei +9). Līdz ar to liela loma bija Zviedrijas uzvarai iepriekšējā kārtā ar 8:0 pār pastarīti Luksemburgu.

Nīderlande fiasko piedzīvoja arī pirms diviem gadiem, nespējot kvalificēties 2016. gada Eiropas čempionātam.

«Tas nav viegls lēmums, taču man ir 33 gadi, tāpēc laiks koncentrēties karjerai klubā,» pavēstīja Robens, kurš pārstāv Vācijas spēcīgāko komandu Minhenes «Bayern».

Nīderlandes izlases rindās Robens debitēja 2003. gada aprīlī. Kopumā valstsvienības sastāvā uzbrucējs aizvadīja 96 spēles un guva 37 vārtus.

2010. gadā Nīderlande spēlēja Pasaules kausa finālā, toreiz piekāpjoties Spānijai. Savukārt 2014. gadā nīderlandieši sasniedza pusfinālu, galā finišējot trešajā vietā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu