«Valmiera Glass VIA» futbolisti nodrošina iespēju nākamsezon spēlēt virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Valmiera Glass VIA"/Facebook

«Valmiera Glass VIA» vienība sestdien pēc kārtējās uzvaras «komanda.lv» pirmās līgas futbola čempionāta mačā nodrošināja iespēju nākamsezon spēlēt «SynotTip» virslīgā.

«Valmiera Glass VIA» sestdien viesos ar 2:0 (1:0) apspēlēja «Tukums 2000»/TSS vienību.

Viesu labā pa vārtiem guva Valts un Alvis Jaunzemi. Teju visu otro puslaiku Tukuma komanda bija spiesta spēlēt mazākumā, jo noraidījumu 52.minūtē nopelnīja Iļja Mihailovskis.

Valmieras komanda Latvijas futbola virslīgā nav spēlējusi kopš 2003.gada.

Uzvara šajā mačā ļāvusi «Valmiera Glass VIA» futbolistiem divas kārtas pirms čempionāta beigām garantēt pirmās līgas čempiontitulu. Valmieriešu kontā ir 52 punkti 20 spēlēs, kamēr tuvākajiem sekotājiem «Progress»/«Olaine» ir 44 punkti. Tā kā līdz turnīra beigām atlikušas divas kārtas, līdere konkurentiem kļuvusi neaizsniedzama.

«Progress»/«Olaine» tikmēr sestdien viesos ar 4:1 (3:1) apspēlēja Preiļu BJSS vienību.

Vēl joprojām atklāta ir cīņa par otro vietu turnīrā, kas pēcāk pēc tam varēs piedalīties pārspēlēs par vietu virslīgā. Trešā ar 41 punktu 19 mačos ir Grobiņas SC, kamēr tikpat punktu 20 mačos ir «Daugavpilij». Savukārt pārējās vienības vairs uz pirmo divnieku nevar pretendēt.

Pirmās līgas čempione automātiski kvalificējas nākamās sezonas virslīgas turnīram, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar «SynotTip» virslīgas pastarīti, kas, visticamāk, būs «Metta»/«Latvijas Universitāte».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu