Eiropas bagātāko slavenību topā Ronaldu piekāpjas Harija Potera autorei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles futbola izlases un Spānijas kluba Madrides «Real» zvaigzne Krištianu Ronaldu ieņem otro vietu Eiropas bagātāko slavenību topā, piekāpjoties vienīgi Harija Portera grāmatu autorei Džoannai Roulingai, vēsta žurnāls «Forbes».

Apkopotie dati liecina, ka 12 mēnešu laikā Roulinga nopelnījusi 95 miljonus ASV dolāru (80,5 miljoni eiro) pirms nodokļu nomaksas. Zīmīgi, ka oktobrī Harija Potera pirmajai grāmatai aprit 20 gadu jubileja.

Ronaldu gada laikā nopelnījis par diviem miljoniem mazāk nekā slavenā britu rakstniece - 93 miljonus dolāru (78,8 miljoni eiro). Lai arī Eiropas bagātāko slavenību topā viņam jāsamierinās ar otro vietu, portugāļu futbolists otro gadu pēc kārtas ir bagātākais sportists pasaulē.

Eiropas bagātāko slavenību sarakstā trešo un ceturto vietu ieņem britu mūziķi - attiecīgi rokgrupa «Coldplay» ar 88 miljoniem dolāru (74,5 miljoni eiro) un dziedātāja Adele ar 69 miljoniem (58,5 miljoni eiro).

Savukārt piektajā pozīcijā starp Eiropas bagātākajām slavenībām ierindojas Šveices tenisists Rodžers Federers, kurš nopelnījis 64 miljonus dolāru (54 miljoni eiro).

Pirmajā desmitniekā iekļuvuši vēl divi sportisti - 8.vietā ir Ziemeļīrijas golferis Rorijs Makilrojs (50 miljoni dolāru), bet 10.pozīcijā atrodas britu F-1 pilots Lūiss Hamiltons (46 miljoni dolāru).

Top 20 ierindojas arī F-1 piloti vācietis Sebastjans Fetels un spānis Fernando Alonso, «Real» un Velsas izlases futbolists Gerets Beils, MMA cīkstonis Konors Makgregors no Īrijas, Anglijas premjerīgas kluba Mančestras «United» zviedru futbolists Zlatans Ibrahimovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu