Kāpēc «Hotspur» par Keinu prasa 225 miljonus eiro?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Reuters

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Totenhemas «Hotspur» savu labāko vārtu guvēju Hariju Keinu būtu gatavs pārdot vienīgi par pasaules rekordlielu transfēra maksu. Vai tiešām britu uzbrucējs ir tik vērtīgs?

«Hotspur» prezidents Daniels Levi uzskata, ka 24 gadus vecais Keins ir vērtīgāks, nekā Brazīlijas futbola spīdeklis Neimars, kurš aizgājušajā vasarā par 222 miljoniem eiro no Spānijas granda «Barcelona» nonāca ambiciozajā Francijas klubā Parīzes «Saint-Germain».

Interesi par Keinu izrādījuši vairāki klubi, tostarp titulētais Spānijas grands Madrides «Real», ar kuru «Hotspur» otrdien cīnījās neizšķirti 1:1 izbraukumā UEFA Čempionu līgas mačā.

Vai tiešām Keins šobrīd ir viens no labākajiem futbolistiem pasaulē, kurš būtu vērts vairāk nekā 200 miljonus eiro? Statistika liecina, ka angļu uzbrucējs šogad guvis vairāk vārtu nekā «Real» portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu.

2017. gadā līdz šim klubu turnīru mačos Keins (36) guvis par četriem vārtiem vairāk nekā Ronaldu (32), turklāt angļu uzbrucējs laukumā atradies par 365 minūtēm mazāk nekā portugālis.

Keins ir izdarījis arī mazāk sitienus pa vārtiem nekā Ronaldo (attiecīgi 153 un 191), tādējādi izceļoties ar labāku vārtu gūšanas realizāciju (23,8% un 16,8%).

Tiesa, šī statistika tika apkopota pirms otrdienas dueļa, kurā Ronaldu realizēja 11 metru soda sitienu, panākot neizšķirtu cīņā pret «Hotspur».

Zīmīgi, ka «Hotspur» savas kādreizējās lielākās zvaigznes pārdeva tieši «Real». 2012. gadā horvātu pussargs Luka Modričs uz Madridi pārcēlās par 30 miljoniem eiro, savukārt gadu vēlāk Velsas uzbrucējs Gerets Beils par 100 miljoniem eiro, tolaik kļūstot par dārgāko futbolistu pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu