«Chelsea» futbolisti aizraujošā mačā nospēlē neizšķirti ar «AS Roma»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pagājušās sezonas Anglijas futbola čempione Londonas «Chelsea» trešdien aizraujošā UEFA Čempionu līgas mačā savā laukumā nospēlēja 3:3 (2:1) ar Itālijas komandu «AS Roma».

«Chelsea» rindās ar diviem vārtiem atzīmējās beļģu pussargs Edens Azārs, kamēr pretiniekiem ar to pašu atbildēja bosnietis Edins Džeko.

Londonā trešdien norisinājās aizraujošs mačs, bet pirmie rezultātu atklāja mājinieki, kad 11.minūtē skaistu sitienu izpildīja brazīliešu aizsargs Davīds Luišs, bet 37.minūtē Azārs panāca jau 2:0. Laukumā gan dominēja diezgan atklāts futbols, turklāt tikai trīs minūtes vēlāk «AS Roma» komandai vienus vārtus atguva serbs Aleksandrs Kolarovs.

Otrajā puslaikā laukumā bija vērojams līdzīgs futbols, kas bija bagāts ar vārtu gūšanas iespējām. Tā rezultātā 64.minūtē Džeko izlīdzināja rezultātu, turklāt sešas minūtes vēlāk viņš jau izvirzīja Romas komandu vadībā.

Līdz «Chelsea» atbildei gan nebija ilgi jāgaida - 75.minūtē savus otros vārtus spēlē guva Azārs. Lai arī cīņas turpinājumā vārtu gūšanas iespēju netrūka, rezultāts vairs nemainījās, bet jau kompensācijas laikā pašās beigās Londonas vienību no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Tibo Kurtuā.

Pirms tam trešdien C apakšgrupas ietvaros titulētais Spānijas futbola klubs Madrides «Atletico» izbraukumā negaidīti nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Azerbaidžānas vienību Agdamas «Qarabag», kas šosezon piedzīvo debiju šajā turnīrā.

Tiesa, vienu reizi bumba šajā mačā nonāca vārtos, kad 54.minūtē uzmanības centrā bija «Atletico» zvaigzne Antuāns Grīzmans, tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures stāvokļa dēļ.

Par spīti prognozēm «Atletico» vienībai šajā mačā nepiederēja izteikts pārsvars, tai pa mājinieku vārtu četrstūri izdarot tikai trīs sitienus, kamēr pretinieki atbildēja ar vienu raidījumu. Turklāt noslēdzošās 15 mača minūtes «Qarabag» futbolisti bija spiesti spēlēt mazākumā, jo otro dzelteno kartīti bija nopelnījis dienvidāfrikānis Dino Ndlovu.

C apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ir «Chelsea», tai ar pieciem punktiem seko «AS Roma». Divus punktus tikmēr ieguvusi «Atletico», bet viens ir «Qarabag» kontā.

Citviet sarežģītu uzvaru izcīnīja viena no Anglijas spēcīgākajām vienībām Mančestras «United», kas ar 1:0 (0:0) izbraukumā apspēlēja Portugāles komandu Lisabonas «Benfica».

Vienīgos vārtus šī mača 64.minūtē iesita talantīgais Markuss Rešfords, kurš to paveica ar tāla tiešā brīvsitiena palīdzību. Lai gan vārtsargs Mile Svilars bumbu notvēra, viņš ar to ievirzījās vārtos, kā rezultātā spēles galvenais priekšmets šķērsoja vārtu līniju.

Zīmīgi, ka Svilars, būdams vien 18 gadus un 52 dienas vecs, trešdien kļuva par visu laiku jaunāko vārtsargu, kurš spēlējis UEFA Čempionu līgā. Viņš līdz ar to pārspējis leģendārā spāņu vārtsarga Ikera Kasiljasa rekordu, kurš prestižajā turnīrā debitēja 18 gadu un 118 dienu vecumā.

Tikmēr otrā A grupas mačā Šveices vienība «Basel» viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Maskavas CSKA no Krievijas.

A apakšgrupas kopvērtējumā Mančestras «United» tikusi pie maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem, kamēr «Basel» ir seši. Trešā ar trim punktiem ir CSKA, kamēr bez punktiem pašlaik ir «Benfica».

B grupas ietvaros kārtējo pārliecinošo uzvaru izcīnījusi Francijas komanda Parīzes «Saint-Germain» (PSG), kas viesu laukumā ar 4:0 (2:0) apspēlēja Briseles «Anderlecht» no Beļģijas.

Līdz ar to PSG arī izcīnījusi uzvaras pirmajās trijās UEFA Čempionu līgas spēlēs, bet trešdien Parīzes komandas sastāvā ar vārtu guvumiem atzīmējās Kiljans Mbapē, urugvajietis Edinsons Kavani, brazīlietis Neimars un argentīnietis Anhels di Marija.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Vācijas flagmanis Minhenes «Bayern» savu skatītāju priekšā droši ar 3:0 (2:0) uzvarēja Skotijas čempioni Glāzgovas «Celtic».

«Bayern» futbolistiem šajā mačā piederēja liels pārsvars, bet Minhenes klubā ar vārtu guvumiem atzīmējās Tomass Millers, Jošua Kimmihs un Matss Hummelss. Pēc atgriešanās pie vācu komandas stūres šis bija pirmais UEFA Čempionu līgas mačs leģendārajam trenerim Jupam Heinkesam. Viņš iepriekš «Bayern» futbolistus kādā no šī turnīra mačiem bija vadījis 2013.gada finālā, kurā Minhenes vienība izcīnīja uzvaru. Vēlāk viņš paziņoja par savas karjeras beigām, taču nu ir atgriezies.

B apakšgrupā vadībā ar deviņiem punktiem ir PSG, bet tālāk ar sešiem seko «Bayern». Trīs punkti tikmēr ir «Celtic» kontā, kamēr «Anderlecht» pie punktiem vēl nav tikusi.

Visbeidzot D apakšgrupā trešo uzvaru izcīnījusi Spānijas vienība «Barcelona», kas, vairāk nekā pusi spēles pavadot mazākumā, ar 3:1 (1:0) savā laukumā uzvarēja Pireju «Olimpiakos» no Grieķijas.

Zīmīgi, ka divas reizes šajā mačā izcēlās «Olimpiakos» aizsargs Dimitris Nikolau, kurš vispirms 18.minūtē raidīja bumbu savos vārtos, bet pēc tam pašās mača beigās reabilitējās un uzstādīja cīņas galarezultātu.

Tikmēr «Barcelona» sastāvā ar vārtu guvumiem izcēlās Lukass Diņs un argentīnietis Lionels Mesi, kuram tie bija 100.vārti UEFA Čempionu līgā. Viņš kopā ar portugāļu zvaigzni Krištianu Ronaldu, kurš iesitis 113 vārtus, ir vienīgie futbolisti vēsturē, kuri šī turnīra ietvaros spējuši gūt vismaz simts vārtu.

Barselonas komandas uzvaru neapdraudēja arī tās aizsarga Žerāra Pikē noraidījums jau spēles 42.minūtē.

Otrā šīs grupas mačā trešdien pagājušās sezonas fināliste Turīnas «Juventus» no Itālijas savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:1) uzvarēja Portugāles komandu Lisabonas «Sporting».

Uzvaru «Juventus» nodrošināja vien pašā mača izskaņā, kad sešas minūtes pirms pamatlaika beigām ar precīzu sitienu atzīmējās horvāts Mario Mandzukičs.

D apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem ir «Barcelona», bet otrā ar sešiem ir «Juventus». Pie trim punktiem tikusi «Sporting», kamēr «Olympiakos» punktu nav.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides «Real» vīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu