Berbatovs: Ronaldu mati, mašīnas... jaunajiem futbolistiem nevajadzētu pievērst tam uzmanību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/EPA/LETA

Jaunajiem futbolistiem nevajadzētu pievērst uzmanību nesvarīgām lietām kā slavenā Krištianu Ronaldu frizūra vai ekskluzīvās automašīnas, uzskata portugāļa bijušais komandas biedrs Dimitars Berbatovs.

«Jaunie spēlētāji cenšas imitēt futbolistus kā Ronaldu, kopēt frizūru, ģērbšanās stilu, automašīnas... bet es cenšos tiem atgādināt, cik ļoti smagi Krištianu strādā treniņos,» intervijā ESPN sacīja Berbatovs, kurš kopā ar Ronaldu spēlēja Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras «United» 2008./09.gada sezonā.

«Viņš smagi strādā. Vienīgais, ko viņš vēlas - būt pats labākais. Viss pārējais nāk pēc tam. Jaunajiem spēlētājiem nevajadzētu kopēt tādus sūdus,» uzskata 36 gadus vecais Bulgārijas futbolists, kurš karjeras nogalē pašlaik pārstāv Indijas klubu Keralas «Blasters», bet pirms tam spēlējis arī tādās pazīstamās komandās kā Leverkūzenes «Bayer», «Monaco» un Totenhemas «Hotspur».

Spānijas granda Madrides «Real» uzbrucējs Ronaldu pirmdien saņēma pasaules gada labākā futbolista balvu Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) versijā. Berbatovs gan vairāk sliecas uz to, ka argentīnietis Lionels Mesi no Spānijas čempionāta kluba «Barcelona» ir nedaudz labāks, taču abus vērtē kā šīs paaudzes izcilākos futbolistus.

«Krištianu ir lielisks, bet Leo ir boss - viņš gūst vārtus un rada situācijas komandas biedriem. Visticamāk, viņš ir labākais pasaulē. Ja atskatāmies pagātnē, lieliski bija Pele, Maradona, [Ferencs] Puškāš un [Alfredo] Di Stefano, bet manā paaudzē tādi ir Mesi un Ronaldu,» piebilda Bulgārijas izlases visu laiku labākais vārtu guvējs.

Berbatovs divas reizes kļuvis par Anglijas premjerlīgas čempionu ar Mančestras «United» komandu - 2009. un 2011. gadā. Pieredzējušais uzbrucējs 2010./11. gada sezonā ar 20 precīziem sitieniem dalīja pirmo vietu premjerlīgas sezonas labāko vārtu guvēju sarakstā ar argentīnieti Karlosu Tevesu no Mančestras «City».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu