Pasaules kausā futbolā balvu fonds palielināts par 42 miljoniem dolāru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA), salīdzinot ar iepriekšējo finālturnīru, par 42 miljoniem ASV dolāru palielinājusi Pasaules kausa naudas balvu fondu.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo Pasaules kausa finālturnīru, kas 2014.gadā notika Brazīlijā, naudas balvu fonds palielināts par 12% jeb 42 miljoniem dolāru (35,7 miljoniem eiro).

Līdz ar to 2018.gada Pasaules kausa dalībnieces (32 valstu izlases) Krievijā gaidāmajā turnīrā sadalīs 400 miljonus ASV dolāru (340 miljonus eiro).

Vācijas izlase, kura ir pašreizējā planētas čempione, 2014.gadā nopelnīja 35 miljonus dolāru (29 miljonus eiro), kamēr komanda, kas triumfēs Krievijā, saņems par trim miljoniem vairāk.

Brazīlijā par vicečempioni kļuvusī Argentīna tika pie 25 miljoniem dolāru (21 miljona eiro), bet katra dalībniece no FIFA saņēma kā minimums astoņus miljonus dolāru (6,8 miljonus eiro).

Krievijā Pasaules kausa finālturnīrs risināsies pirmo reizi un notiks no nākamā gada 14.jūnija līdz 15.jūlijam. Spēles tiks aizvadītas Maskavā, Sanktpēterburgā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Kazaņā, Ņižņijnovgorodā, Samārā, Saranskā, Rostovā, Sočos un Jekaterinburgā.

Šobrīd jau ir zināmas 23 no 32 finālturnīra dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle un Francija, kamēr vēl četras komandas tiks noskaidrotas pārspēlēs.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija.

No Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija un Ēģipte, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu