Gorkšs paziņo par karjeras beigšanu Latvijas futbola izlasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ilggadējais Latvijas nacionālās futbola komandas kapteinis Kaspars Gorkšs savā sociālā tīkla «Facebook» kontā paziņojis par karjeras beigšanu valsts izlasē.

«Pēc ilgām un smagām pārdomām, sarežģītām un emociju pilnām sarunām ar saviem bērniem un sev tuviem cilvēkiem es esmu nolēmis, ka ir pienācis laiks pielikt punktu savai spēlētāja karjerai Latvijas izlasē. Šis nav impulsīvs lēmums, bet gan radies ilgu un izsvērtu pārdomu rezultātā,» raksta Gorkšs.

Debiju Latvijas izlasē viņš piedzīvoja pirms 12 gadiem.

«Savu karjeru Latvijas izlasē es sāku 2005. gadā ar spēli pret Taizemes nacionālo izlasi un jūtos patiesi privileģēts, jo valsts izlasē esmu spēlējis 12 gadus, aizvadījis 89 spēles, guvis 5 vārtus.

Spēlēt valsts izlasē bija mans bērnības lielākais sapnis. Tagad tas ir arī mans lielākais futbolista karjeras sasniegums.

Futbols ir mana mīlestība un dzīve, savukārt šī mana lēmuma galvenais mērķis ir vairāk uzmanības veltīt futbolam, tikai jau citā kvalitātē un kapacitātē.

Esmu pieteicis savu kandidatūru un nopietni gatavojos Latvijas Futbola federācijas prezidenta amata vēlēšanām, kuras notiks 2018. gada pavasarī.

Gatavojoties šim izaicinājumam, esmu iestājies UEFA mācību programmā, kura specifiski izstrādāta elites futbolistiem, lai attīstītu savas iemaņas futbola administrācijā un karjeras laikā gūto pieredzi izmantotu futbola attīstībai Latvijā,» vēsta aizsargs.

Jau iepriekš Gorkšs neslēpa, ka kandidēs uz LFF prezidenta amatu. Viņš tajā varētu nomainīt ilggadējo organizācijas vadītāju Gunti Indriksonu.

«No sirds gribu teikt paldies saviem treneriem, kuri man deva iespēju spēlēt futbolu, saviem komandas biedriem, kuri pacieta mani gan uz laukuma, gan ārpus tā. Saviem tuviniekiem, kuri pārdzīvoja kopā ar mani un bija ar mani gan kopējos priekos, gan smagos mirkļos un ziedoja savu enerģiju un pacietību, lai atbalstītu mani. Visiem pārējiem, kuri sekoja manām gaitām un atbalstīja mani visus šos 12 gadus,» raksta Kaspars Gorkšs.

Savas spēlētāja karjeras laikā 35 gadus vecais Gorkšs pārstāvējis komandas Latvijā, Zviedrijā, Anglijā, Grieķijā un Čehijā.

Šajā sezonā Gorkšs pārstāv Latvijas čempionāta komandu «Riga», būdams tās kapteinis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu