Starkovs: Nepieciešams cienīgi pateikties Gorkšam par karjeru izlasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lff.lv

Latvijas Futbola federācijai (LFF) ir jāpadomā, kā cienīgi atvadīties no ilggadējā Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša, iespējams, ļaujot viņam aizvadīt komandā atvadu spēli, uzskata vienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

35 gadus vecais aizsargs Gorkšs pirmdien oficiāli paziņoja par karjeras beigām izlasē. Tajā viņš aizvadīja 89 spēles un guva piecus vārtus. Kā zināms, nākamgad aprīlī Gorkšs kandidēs uz LFF prezidenta amatu, no kura pavasarī atkāpsies pašreizējais futbola saimniecības vadītājs Guntis Indriksons.

«Šādiem spēlētājiem kā Gorkšs, kurš valstsvienībā aizvadīja gandrīz 90 spēles, viennozīmīgi nepieciešams cienīgi pateikties. Ir jāpadomā par iespēju Kasparam uzvilkt Latvijas izlases kreklu vēl vienu reizi, un šādai spēlei jābūt organizētai savu līdzjutēju klātbūtnē,» LFF citē Starkova teikto.

«Kā izlases futbolistu Kasparu atcerēšos un par viņu šobrīd varu teikt tikai to labāko. Viņš aizvadīja gandrīz deviņdesmit spēles valstsvienības rindās. Tas nozīmē, ka šajā periodā viņš ir piedalījās praktiski visās cīņās. Tas nav tik vienkārši. Kaspars allaž spēlēja izlases pamatsastāvā. Viņš vienmēr bija gatavs atbraukt no kluba un palīdzēt mūsu izlasei,» teica Starkovs.

«Saistībā ar viņa vārdu nāk atmiņā gan gūtie vārti, gan arī izcīnītās uzvaras. Kā valstsvienības galvenais treneris šobrīd varu izteikt pateicības vārdus Kasparam par paveikto darbu un talantu, kuru viņš pilnībā atdeva mūsu valstsvienībai,» turpina treneris.

Starkovs norādīja, ka pašlaik Latvijas futbola izlasē notiek paaudžu maiņa.

«Šobrīd varam atcerēties daudzus lieliskus futbolistus un īpaši mūsu komandas izcilos aizsargus. Gorkšu varam ievietot vienā rindā ar pašmāju labākajiem futbolistiem. Kā komandas kapteinis visu šo gadu laikā Kaspars saskārās ar papildus slodzi un atbildību. Esmu pateicīgs viņam par ieguldījumu un aizvadītajām spēlēm,» sacīja Latvijas izlases galvenais treneris, vienlaikus novēlot Gorkšam veiksmi turpmākajā karjerā.

Starkovam individuāla saruna ar Gorkšu bijusi jau iepriekšējā nedēļā. «Pieņemu, ka Kasparam personīgi tas bija grūts lēmums. Viņš ir pieaudzis cilvēks. Domāju, ka šāds lēmums tika nopietni izsvērts un pieņemts apdomīgi. Kaspars izlasē pavadīja daudzus gadus. No futbola sabiedrības puses lēmums par karjeras beigšanu jāuztver ar sapratni.»

Pēc Gorkša karjeras noslēguma aktuāls jautājums ir par turpmāko Latvijas izlases kapteiņa apsēja likteni.

«Kapteiņa izvēles process valstsvienībā parasti notiek pirms kvalifikācijas cikla sākuma. Šobrīd Pasaules kausa kvalifikācija mūsu komandai ir noslēgusies. Pirms iepriekšējā cikla par kapteini tika izvēlēts Gorkšs, kamēr vicekapteiņa funkcijas pildīja vārtsargs Andris Vaņins. Attiecīgi tuvākajās spēlēs līdz nākamā kvalifikācijas cikla sākumam Latvijas izlases kapteiņa pienākumus pildīs Vaņins, kurš tāpat kā Kaspars arī ir īsts kapteinis. Vaņins vienmēr laukumā spēlē ar 100 procentu atdevi un atbalsta komandas biedrus grūtā brīdī,» uzskata Starkovs.

Gorkšs pirms šīs sezonas pievienojās «SynotTip» Latvijas virslīgas komandai «Riga», kas pirms nepilnām divām nedēļām zaudēja Latvijas kausa finālā liepājniekiem, bet virslīgā var arī palikt bez medaļām. «Riga», kas šobrīd turnīrā ir otrā, sezonu jau ir noslēgusi, kamēr konkurentiem palikusi vēl pa vienai spēlei.

Karjeras sākuma posmā Gorkšs spēlēja Latvijas komandās «Auda» un «Ventspils», kā arī Zviedrijas vienībās Vekšes «Osters» un Sēderteljes «Assyriska». Savukārt no 2007.gada viņš ilgu laiku profesionālo karjeru aizvadīja Anglijā - viņš pārstāvēja Londonas «Queens Park Rangers» (QPR), «Reading», «Blackpool», Vulverhemptonas «Wanderers» un Kolčesteras «United».

2014./2015.gada sezonas otro pusi aizsargs pavadīja Grieķijas komandā Iraklijas «Ergotelis», bet pēc tam sezonu nospēlēja Čehijas augstākās līgas klubā Prāgas «Dukla». Savukārt pērn jūlijā viņš noslēdza līgumu ar tā brīža Latvijas čempioni «Liepāja», kas sezonas noslēgumā palika bez medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu