PSG un «Bayern» futbolisti pirmie sasniedz UEFA Čempionu līgas «play-off»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Francijas kluba Parīzes «Saint-Germain» (PSG) un Vācijas komandas Minhenes «Bayern» futbolisti otrdien pirmie nodrošināja sev vietu UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā.

PSG komanda savā laukumā ar rezultātu 5:0 (2:0) sakāva Beļģijas klubu Briseles «Anderlecht», izcīnot ceturto uzvaru četrās spēlēs un kvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Uzvarētāju rindās pirmajā puslaikā pa reizei precīzi bija itālis Marko Verati un pasaulē dārgākais futbolists brazīlietis Neimars, bet mača otrajā daļā ar «hat-trick» jeb trim gūtiem vārtiem izcēlās francūzis Levens Kurzavā.

Viņš kļuvis par pirmo aizsargu, kuram izdevies gūt «hat-trick» UEFA Čempionu līgas mačā. Tāpat francūzis ir otrais PSG komandas futbolists, kurš guvis trīs vārtus vienā šā turnīra mačā. Iepriekš šā kluba rindās to bija paveicis vienīgi zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs.

Divas kārtas pirms grupu turnīra beigām PSG ir B apakšgrupas līdere ar 12 punktiem. Par trim punktiem mazāk ir «Bayern» futbolistiem, kuri otrdien guva trešo uzvaru četrās spēlēs.

«Bayern» izbraukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja Skotijas klubu Glāzgovas «Celtic». Viesus 22. minūtē vadībā izvirzīja franču uzbrucējs Kingslijs Komans, bet 74.minūtē neizšķirtu panāca skotu pussargs Kolums Makgregors.

Trīs minūtes vēlāk spāņu futbolists Havi Martiness guva uzvaras vārtus «Bayern» labā, palīdzot komandai kvalificēties UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālam.

B grupā pēc četrām spēlēm «Celtic» ir trīs punkti, bet «Anderlecht» ir tukšā.

Ceturto uzvaru četrās spēlēs izcīnījusi Anglijas premjerlīgas komanda Mančestras «United», kas mājās ar 2:0 (1:0) pārspēja Lisabonas «Benfica» no Portugāles.

Šā mača rezultāts tika atklāts 45. minūtē, kad lielisku sitienu veica Nemanja Matičs, bet bumba, atsitusies pret vārtu stabu un talantīgā vārtsarga Miles Svilara muguru, atrada ceļu vārtos. Pirms tam mača sākumā «pendeli» gan nerealizēja Mančestras kluba uzbrucējs Antonī Marsiāls, bet punktu mačam 78. minūtē pielika Deilijs Blinds, izceļoties no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Mančestras «United», kas gan vēl nav garantējusi dalību izslēgšanas turnīrā, ar 12 punktiem nostiprinājusi līderpozīciju A apakšgrupā, kur ar 6 punktiem tai seko Šveices klubs «Basel» un Krievijas komanda Maskavas CSKA, bet «Benfica» ir nulle.

Apakšgrupas otrā duelī CSKA viesos ar 2:1 (0:1) pārspēja «Basel», saasinot cīņu par iekļūšanu «play-off». Uzvarētājiem izdevās atspēlēties no 0:1, pateicoties krievu uzbrucēja Alana Dzagojeva un zviedru pussarga Pontusa Vernblūma gūtajiem vārtiem.

Intriga joprojām saglabāta C apakšgrupā, kur līderu duelī Itālijas komanda «AS Roma» (Itālija) mājās ar 3:0 (2:0) uzvarēja Anglijas premjerlīgas čempioni Londonas «Chelsea».

Šā mača rezultāts tika atklāts jau 37. sekundē, kad vārtus pēc pretinieku aizsargu nesaprašanās ar skaistu sitienu ārpus soda laukuma guva itālis Stefans el Šāravi. Tik ātri vārtus kādā no UEFA Čempionu līgas spēlēm vēl nebija guvis neviens cits «AS Roma» futbolists, turklāt 36. minūtē el Šāravi panāca jau 2:0.

Londonas komandas nedienas turpinājās arī otrajā puslaikā, jo 63. minūtē argentīnietis Djego Peroti panāca jau 3:0, turklāt pamatlaika izskaņā viesus no vārtu zaudējuma pāris reizes glāba arī beļģu vārtsargs Tibo Kurtuā.

Jau iepriekšējā UEFA Čempionu līgas mačā šīs vienības savstarpējā cīņā parūpējās par «uguņošanu», spēlei Londonā noslēdzoties ar kaujiniecisku neizšķirtu 3:3.

Tikmēr otrā C apakšgrupas mačā Spānijas komanda Madrides «Atletico» savā laukumā negaidīti nospēlēja 1:1 (0:1) ar Agdamas «Qarabag» no Azerbaidžānas.

Šīs spēles 40. minūtē Migels Madera negaidīti izvirzīja «Qarabag» futbolistus vadībā, bet otrā puslaika ievadā Tomass Partejs panāca izlīdzinājumu. Mača 59. minūtē Azerbaidžānas vienība palika mazākumā, bet Madrides komandas futbolisti nespēja izmantot šādu priekšrocību.

C apakšgrupas kopvērtējumā līdere tagad ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ir «AS Roma», kamēr septiņus punktus iekrājusi «Chelsea». Ar trim punktiem seko «Atletico», kamēr divi ir «Qarabag» kontā.

Visbeidzot D apakšgrupā punktus zaudējusi spēcīgā Spānijas čempionāta komanda «Barcelona», kas viesos nospēlēja 0:0 (0:0) ar Pirejas «Olympiakos» no Grieķijas.

Barselonas komandas futbolistiem šajā mačā piederēja liels pārsvars, tomēr vārtus atslēgt tā arī neizdevās.

Neizšķirts tika fiksēts arī otrā šīs apakšgrupas spēlē, kurā Portugāles klubs Lisabonas «Sporting» savā laukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Itālijas flagmani Turīnas «Juventus».

«Juventus» šajā mačā izglābās no zaudējuma, jo 79. minūtē neizšķirtu panāca argentīniešu uzbrucējs Gonsalo Igvains.

D apakšgrupas kopvērtējumā «Barcelona» ar desmit punktiem ir pirmā, kamēr septiņus punktus ieguvusi «Juventus». Tikmēr ar četriem punktiem seko «Sporting», kamēr viens ir «Olympiakos» kontā.

Trešdien notiks izšķirošas cīņas E, F, G un H apakšgrupā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas sacensībās.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides «Real» vīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu