Latvijas futbola izlase aizvadīs treniņmaču ar Saūda Arābiju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas izlase svētdien dosies uz treniņnometni Portugālē, turklāt tur 7.novembrī tiks aizvadīta treniņspēle aiz slēgtām durvīm pret Saūda Arābiju, kas nākamgad piedalīsies Pasaules kausa izcīņā. Savukārt 11.novembrī komanda dosies uz Kosovu, kur divas dienas vēlāk paredzēta oficiāla pārbaudes spēle pret mājinieku izlasi.

Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmajiem mačiem atgriezušies pussargs Jānis Ikaunieks un uzbrucējs Deniss Rakels, kamēr pirmo reizi tajā iekļauts pussargs Dmitrijs Hmizs.

Tāpat uz izlasi izsaukumu izpelnījies Latvijas čempionu Jūrmalas «Spartaks» pussargs Edgars Vardanjans, kamēr, salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, vairs nav izlasē karjeru beigušā kapteiņa Kaspara Gorkša, pussargu Oļega Laizāna un naturalizētā Kristiana Damiana Torresa, kā arī uzbrucēja Roberta Uldriķa.

«Divas pārbaudes spēles mums bija ļoti vajadzīgas, lai spēlētāji uzlabotu saspēli un krātu pieredzi, palielinot konkurenci,» preses konferencē sacīja komandas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Latvijas valstsvienība iepriekšējos mačus aizvadīja oktobrī, kad divos noslēdzošajos Pasaules kausa kvalifikācijas mačos nospēlēja 0:0 ar Fēru salām un ar 4:0 apspēlēja Andoru.

«Oktobrī spēles kopumā atstāja pozitīvu iespaidu. Ja pret Fēru salām neizdevās gūt vārtus, pret Andoru dominējām un vārtus guvām labā stilā. Esmu pateicīgs spēlētājiem un arī līdzjutējiem par šo spēli,» sacīja Starkovs. «Šī manā vadībā būs ceturtā nometne, un redzu, ka komanda arvien progresē. Ejam uz to, lai ar bumbu spēlētu vēl drošāk un būtu agresīvāki uzbrukumā. Tieši tāpēc mums vajadzīgas šīs novembra spēles pēc oficiālās sezonas beigām.»

Šis pēc ilgāka pārtraukuma ir pirmais sasaukums, kad komandā nebūs aizsarga un nu jau bijušā kapteiņa Kaspara Gorkša, kurš gaitām valstsvienībā nolēmis likt punktu.

«Visi dzirdējāt par Gorkša lēmumu. Varu pateikt tikai labāko par laiku, ko viņš pavadīja izlasē, aizvadot ap 90 spēlēm un vienmēr to darot ar lielāko pašatdevi. Viņš bija kapteinis un īsts komandas līderis, vienmēr motivēts. Novēlam viņam visu labāko,» izteicās Starkovs.
Kā norādīja izlases preses sekretārs Viktors Sopirins, pašlaik tiek domāts, lai nākamajā gadā Gorkšam un citiem no izlases aizgājušajiem futbolistiem aizvadītu atvadu spēli.

Abu futbola izlašu spēle 13.novembrī notiks Mitrovicā Kosovas atbrīvošanas armijas dibinātāja Adema Jašari vārdā nosauktajā stadionā, kurā ir aptuveni 18 500 sēdvietu. Kosovas futbolistiem tā būs pirmā spēle savā laukumā, kopš šī valsts oficiāli kļuvusi par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) dalībvalsti.

Kosova pērn kļuva par pilntiesīgu FIFA un UEFA dalībvalsti un savā pirmajā ciklā, kas bija 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, desmit spēlēs tika pie viena punkta, ko dabūja par neizšķirtu pret Somiju. Tikmēr Latvija tika pie septiņiem punktiem, kurus dabūja par divām uzvarām pār Andoru un neizšķirtu pret Fēru salām.

Pārsvarā albāņu apdzīvotā Kosova par neatkarību vienpusēji paziņoja 2008.gadā - deviņus gadus pēc tam, kad NATO spēki iejaucās, lai pārtrauktu karu starp Serbiju un Kosovas albāņiem. Serbija nekad nav atzinusi Kosovas neatkarību.

Patlaban futbolistiem ar dubultpilsonību, kuri jau spēlējuši vienā nacionālajā izlasē, nav atļauts pārstāvēt citu valstsvienību. Tomēr FIFA šajā gadījumā katru šādu spēlētāju vērtēja atsevišķi, vairākiem citās valstsvienībās spēlējušajiem futbolistiem dodot zaļo gaismu spēlēšanai Kosovas izlasē.

Kosova FIFA rangā atrodas 183. pozīcijā, kamēr Latvija ir 129. pozīcijā.

Latvijas futbola izlases kandidāti pārbaudes mačam pret Kosovas valstsvienību:

vārtsargi - Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens («Jelgava»);

aizsargi - Vitālijs Maksimenko (Ņidzicas «Termalica», Polija), Vladislavs Gabovs («Pafos», Kipra), Igors Tarasovs (Vroclavas «Šlask», Polija), Aleksandrs Solovjovs, Roberts Savaļnieks, Kaspars Dubra (visi - RFS), Gints Freimanis, («Jelgava»), Ņikita Koļesovs («Ventspils»);

pussargi - Aleksejs Višņakovs, Daniils Ulimbaševs (abi - RFS), Jānis Ikaunieks, Dmitrijs Hmizs (abi - «Liepāja»/«Mogo»), Gļebs Kļuškins («Jelgava»), Jevgēņijs Kazačoks (Jūrmalas «Spartaks»), Dāvis Indrāns («Metta»/«Latvijas Universitāte»), Edgars Vardanjans (Jūrmalas «Spartaks»);

uzbrucēji - Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas «Podbeskidzie», Polija), Eduards Višņakovs (RFS), Deniss Rakels (Poznaņas «Lech», Polija).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu