«Hotspur» futbolisti sakauj «Real»; divi Anglijas klubi sasniedz Čempionu līgas «play-off»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas premjerlīgas kluba Totenhemas «Hotspur» futbolisti trešdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0) uzvarēja pašreizējo turnīra čempioni Madrides «Real» no Spānijas, sasniedzot UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu. Tikmēr citā mačā sešu vārtu «trillerī» panākumu guva Mančestras «City» komanda, kurai arī izdevās sasniegt šā turnīra «play-off».

Pirmajā puslaikā «Hotspur» vadībā izvirzīja angļu pussargs Dele Alli, kurš vārtus guva izklupienā. Moments gan bija strīdīgs, jo pirms tam tiesnesis varēja arī fiksēt aizmuguri, tādējādi rezultāts tobrīd būtu palicis neizšķirts.

Mača 56. minūtē Alli dubultoja «Hotspur» pārsvaru. Viņš izdarīja spēcīgu sitienu, pēc kura bumba veiksmīgi atlēca no «Real» spāņu aizsarga Serhio Ramosa kājas un ielidoja vārtos.

Savukārt vēlāk graujošu 3:0 pārsvaru panāca dāņu pussargs Kristians Eriksens, kuru lieliskā pozīcijā ar piespēli izvirzīja «Hotspur» komandas līderis angļu uzbrucējs Harijs Keins.

80.minūtē savus 111. vārtus UEFA Čempionu līgā guva šā turnīra vēsturē labākais «snaiperis» portugālis Krištianu Ronaldu, tomēr tas bija vājš mierinājums pašreizējai trofejas īpašniecei.

Abu komandu duelis pirms divām nedēļām Madridē noslēdzās neizšķirti 1:1.

«Hotspur» kļuvusi tikai par otro Anglijas komandu, kurai izdevies UEFA Čempionu līgā pārspēt «Real» ar vismaz divu vārtu pārsvaru. 2009.gadā to paveica «Liverpool» ar 4:0 uzvaru.

H apakšgrupā «Hotspur» izcīnījusi 3 uzvaras 4 spēlēs, kas komandai dod 10 punktus un garantē dalību astotdaļfinālā. Divas kārtas līdz grupu turnīra beigām «Real» seko ar 7 punktiem.

Paralēli H apakšgrupas otrā mačā Vācijas bundeslīgas klubs Dortmundes «Borussia» mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Kipras komandu Nikosijas APOEL. Šīm abām komandām tagad katrai ir pa 2 punktiem.

Savukārt F apakšgrupā 4. uzvaru 4 spēlēs guva Mančestras «City» futbolisti, izbraukumā ar rezultātu 4:2 (1:1) pārspējot «Napoli». Šajā mačā tikās šā brīža attiecīgi Anglijas un Itālijas čempionātu līderes.

21.minūtē «Napoli» vadībā izvirzīja itālis Lorenso Insinje, taču turpinājumā pa reizei vārtus 34. un 48. minūtē attiecīgi guva «City» aizsargi - argentīnietis Nikolass Otamendi un anglis Džons Stouns.

62.minūtē brazīlietis Žoržinju ar precīzu 11 metru soda sitienu panāca neizšķirtu 2:2, taču 7 minūtes vēlāk argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero guva savus 178. vārtus «City» rindās, apsteidzot līdzšinējo kluba rekordistu angli Ēriku Brūku.

Punktu mačam pielika angļu uzbrucējs Rahīms Stērlings, kurš guva vārtus Mančestras vienības labā spēles kompensācijas laikā.

«City» ar 12 punktiem jau kvalificējusies astotdaļfinālam. F apakšgrupas kopvērtējumā ar 9 punktiem otrā ir Ukrainas komanda Doņeckas «Šahtar», ar 4 punktiem trešā ir «Napoli», bet tukšā pagaidām ir Nīderlandes vienība Roterdamas «Feyenoord».

«Šahtar» mājās ar 3:1 (2:1) pārspēja «Feyenoord». Uzvarētājiem divus vārtus guva brazīlietis Marlošs, bet ar precīzu sitienu un rezultatīvu piespēli atzīmējās argentīnietis Fakundo Fereira.

Anglijā futbola fani trešdien varēja priecāties, jo uzvaru guva arī «Liverpool» komanda, kas savu skatītāju priekšā ar 3:0 (0:0) uzveica Slovēnijas klubu «Maribor».

Uzvarētājiem vārtus guva ēģiptietis Muhameds Salahs, vācietis Emre Čans un angļu uzbrucējs Denjels Staridžs.

Tikmēr paralēli citā E apakšgrupas spēlē Spānijas klubs «Sevilla» mājās ar 2:1 (1:0) uzveica Krievijas klubu Maskavas «Spartak».

E apakšgrupā «Liverpool» ar 8 punktiem ir līdere, par punktu atpaliek «Sevilla», ar 5 punktiem trešajā pozīcijā ir «Spartak», bet «Maribor» ir 1 punkts.

Savukārt Turcijas komanda Stambulas «Bešiktaš» savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Francijas čempionāta klubu «Monaco», neizmantojot iespēju nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā.

Citā G apakšgrupas spēlē «Porto» no Portugāles savā laukumā ar 3:1 (1:0) uzvarēja Vācijas klubu «Leipzig».

Pēc četrām spēlēm G apakšgrupā «Bešiktaš» ir līdere ar 10 punktiem, «Porto» ir 6 punkti, par diviem mazāk ir «Leipzig», bet «Monaco» tikai 2 punkti.

Jau ziņots, ka otrdien pirmie UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu sasniedza Francijas kluba Parīzes «Saint-Germain» un Vācijas komandas Minhenes «Bayern» futbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu