Horvātijas un Šveices futbolisti sper soli tuvāk Pasaules kausa finālturnīram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Horvātijas un Šveices futbola izlases ceturtdien uzvarēja 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas «play-off» kārtas pirmajos mačos, sperot soli tuvāk ceļazīmēm uz nākamgad Krievijā gaidāmo finālturnīru.

Horvātijas izlase savās mājās ar 4:1 (3:1) sagrāva Grieķiju, bet Šveice viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Ziemeļīriju. Atbildes spēles notiks svētdien, komandām, kuras uzvarēs divu maču summā, nodrošinot vietu finālturnīrā.

Zagrebā notikušajā mačā laukuma saimnieki horvāti ātri ieguva divu vārtu pārsvaru, jo Luka Modričs 13.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, bet sešas minūtes vēlāk Nikola Kaliničs pārsvaru dubultoja.

Tiesa, 30.minūtē grieķu aizsargs Sokrats Papastatopuloss pēc stūra sitiena izspēles vienus vārtus atguva, bet trīs minūtes vēlāk Ivans Perišičs atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Savukārt otrā puslaika ceturtajā minūtē Andrejs Kramaričs panāca jau graujošo 4:1 Horvātijas labā, atlikušajā laikā rezultātam nemainoties.

«Aizvadījām lielisku spēli, taču šī ir tikai pirmā spēle, tāpēc nevaram atslābināties. Vēl nekas nav beidzies,» Horvātijas izlases galvenais treneris Zlatko Daličs nesteidzās krist eiforijā.

Tikmēr Belfāstā aizvadītajā cīņā Šveice uzvaras vārtus guva spēles 58.minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Rikardo Rodrigess. «Pendele» tika piespriesta strīdīgā epizodē, tiesnesim uzskatot, ka Korijs Evanss savā soda laukumā nospēlējis ar roku, lai gan bumba drīzāk skāra viņa plecu vai pat muguru.

Šveicei piederēja liels pārsvars, taču viesi neizmantoja daudz labu iespēju.

Kā zināms, Šveices izlase apakšgrupu turnīrā spēlēja vienā grupā ar Latvijas izlasi, tajā paliekot otrajā vietā aiz Portugāles, kamēr Latvija aizvadīja vāju kvalifikācijas ciklu, ieņemot piekto vietu sešu grupas komandu konkurencē.

Jau vēstīts, ka Eiropas zonā deviņu kvalifikācijas grupu uzvarētājas uzreiz tika pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas kārtā noskaidros vēl četras veiksminieces.

Piektdien pirmo spēli aizvadīs Zviedrija un Itālija, bet sestdien spēkiem mērosies Dānija un Īrija.

Krievijā Pasaules kausa finālturnīrs risināsies pirmo reizi un notiks no nākamā gada 14.jūnija līdz 15.jūlijam. Spēles tiks aizvadītas Maskavā, Sanktpēterburgā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Kazaņā, Ņižņijnovgorodā, Samārā, Saranskā, Rostovā, Sočos un Jekaterinburgā.

Šobrīd jau ir zināmas 23 no 32 finālturnīra dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle un Francija, kurām pievienosies vēl četras komandas.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija.

No Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija un Ēģipte, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu