Vairāk nekā 20 policisti savainoti pēc Marokas futbola fanu vardarbības Briselē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāk nekā 20 policisti sestdienas naktī savainoti Briselē pēc tam, kad Marokas futbola izlases kvalificējās 2018.gada Pasaules kausa finālturnīram.

Marokas izlase ar 2:0 pieveica Kotdivuāru, piekto reizi vēsturē iekļūstot finālturnīrā, un tas atsaucās arī Briselē, kur dzīvo liela iedzīvotāju komūna no Ziemeļāfrikas.

Kā svētdien vēsta ziņu aģentūra «Belga», vardarbībā iesaistījās aptuveni 300 cilvēki un tā noslēdzās ar 22 ievainotiem kārtības sargiem.

Policija paziņojusi, ka sākusi izmeklēšanu, tomēr atzinusi, ka ātrā eskalācija un veikalu izlaupīšana bijusi pārsteigums. Veikalu īpašnieki un vietējie iedzīvotāji kritizē policiju, kas sākumā vilcinājusies reaģēt.

Beļģijas premjers Šarls Mišels sestdien pateicās policijai, kas darbojusies ar «nepieciešamo mierīgumu», kamēr iekšlietu ministrs Žans Žambons runājis par «nepieņemamo agresiju» un izteicis pārsteigumu, ka neviens nav arestēts.

Marokas futbola izlase nākamgad Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs pirmoreiz kopš 1998.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu