Vaņins: Pārāk daudz ielaižam vārtus no standartsituācijām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas futbola izlase pārāk daudz ielaiž vārtus no standartsituācijām, uzskata valstsvienības pamatvārtsargs un kapteinis Andris Vaņins.

Latvijas futbola izlase pirmdien pārbaudes mačā viesos ar rezultātu 3:4 zaudēja Kosovai, kas uzvaras vārtus guva kompensācijas laika ceturtajā minūtē.

Latvijas izlase līdz spēles 85.minūtei bija vadībā ar 3:2, bet pēdējās desmit minūtēs, no kurām piecas bija kompensācijas laikā, ielaida divus vārtus un cieta dramatisku zaudējumu.

«Izlaidām uzvaru, nevis neizšķirtu. Protams, ka esam sašutuši, un mums grūti pieņemt, ka izlaidām uzvaru. Tomēr dzīve rit tālāk, tāds ir futbols, vajag to pieņemt un mācīties no savām kļūdām. Vajag izdarīt secinājumus, jo priekšā arī nākamās spēles,» intervijā Latvijas Futbola federācijai (LFF) stāstīja Vaņins.

Latvijas izlases vārtsargs uzsvēra, ka pārāk daudz vārti tiek ielaisti no standartsituācijām.

«Ļoti bieži ielaižam no standartsituācijām, arī pret Kosovu pirmie divi vārti tika ielaista šādā veidā. Otrajos ielaistajos vārtos bija mana vaina, jo kļūdījos izgājienā. Nevar turpināties, ka tik daudz vārtus ielaižam no standartsituācijām. Tāpat arī četri ielaisti vārti ir par daudz. Varbūt kaut kur pietrūka veiksmes. Spēles beigās atdevām daudz spēka. Tomēr priecē tas, ka cīnījāmies līdz galam un iesitām trīs vārtus,» skaidroja Vaņins.

Kosova 3:3 panāca pēc tam, kad Alans Siņeļņikovs neveiksmīgi centās izraidīt bumbu ārpus soda laukuma.

«Trešie vārti salauza spēli. Savukārt ceturtos ielaidām, jo spēles beigās pazuda koncentrēšanās. Alanu šajā epizodē vajag atbalstīt, ko arī puiši dara. Tā gadās, nelaimes gadījums. Viņš gribēja izdarīt kā labāk,» secināja Vaņins.

Neskatoties uz zaudējumu, valstsvienības kapteinis varēja nosaukt arī pozitīvās lietas, kuras paņemt no šīs spēles.

«Daudz kas sanāca, piemēram, pretuzbrukumā. Izbraukumā guvām trīs vārtus, kas bieži negadās. Centāmies kontrolēt bumbu, nevis tikai sist uz priekšu. Mēģinājām veidot spēli caur pussargiem, arī aizsargi savā starpā saspēlējās. To mēs arī trenējām visu iepriekšējo nedēļu. Progress ir, bet vēl daudz jāstrādā,» stāstīja Vaņins.

Latvijas futbola izlasei šī bija otrā spēlē sešu dienu laikā, jo pagājušajā nedēļā tā Portugālē treniņspēlē ar 0:2 zaudēja 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra dalībniecei Saūda Arābijai. Latvijas mačā ar Saūda Arābija demonstrēja blāvu sniegumu, neskatoties uz to, ka pretiniece nebija spēcīgākajā sastāvā.

«Nospēlējām daudz labāk nekā pirmo puslaiku pret Saūda Arābiju. Šoreiz bijām agresīvāki un tik daudz nespiedāmies pie saviem vārtiem, mēģinājām izdarīt spiedienu pretinieku laukuma pusē,» atzīmēja Vaņins.

Viņš nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad ar «Zurich» vienību Šveices čempionātā viesosies pie Bernes «Young Boys». «Zurich» ar 22 punktiem ir kopvērtējuma trešajā vietā, bet Bernes klubs ar 30 punktiem atrodas līderpozīcijā.

«Bija divas smagas spēles. Ir sakrājies nogurums pēc izlases treniņnometnes. Pēc tādas spēles kā Kosovā nedaudz jāatpūšas, jo jāapstrādā daudz informācijas,» teica Vaņins.

Latvijas izlasē ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Gļebs Kļuškins, bet viens precīzs sitiens Dāvim Ikauniekam. Kļuškinam šī bija 12.spēle izlasē, bet iepriekšējos mačos viņš nebija guvis vārtus, savukārt Ikaunieks aizvadīja 16.spēli valstsvienībā un guva savus ceturtos vārtus.

Kosova tikai pērn kļuva par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pilntiesīgu dalībvalsti. Kosovieši pirmdien izcīnīja savu otro uzvaru pēc oficiālās debijas uz starptautiskās skatuves.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu