Ēriksens sarūpē Dānijas futbolistiem ceļazīmi uz Pasaules kausu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Dānijas futbola izlase otrdien viesos Dublinā ar 5:1 (2:1) sagrāva Īriju un pēdējā no Eiropas zonas nodrošināja sev ceļazīmi uz 2018.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru Krievijā. Par mača varoni kļuva Anglijas futbola premjerlīgas kluba Totenhemas «Hotspur» spēlētājs Kristians Ēriksens, kurš šajā mačā izcēlās ar «hat-trick».

Divu maču summā dāņi uzvarēja ar rezultātu 5:1, jo pirms tam sestdien viņi savā laukumā spēli ar īriem noslēdza ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Spēle ļoti daudzsološi sākās mājiniecei Īrijai, kuru jau sestajā minūtē vadībā izvirzīja Šeins Dafijs, tomēr pēc tam laukumā dominēja dāņi.

Vispirms Andrēass Kristensens 29. minūtē panāca izlīdzinājumu, bet vēl pēc trim minūtēm Ēriksens vadībā jau izvirzīja dāņus.

Patlaban 25 gadus vecais Ēriksens dominēja arī otrajā puslaikā, jo 63. un 74. minūtē izcēlās vēl divas reizes, panākot Dānijai komfortablo 4:1. Tikmēr punktu šajā mačā ar realizētu 11 metru soda sitienu spēles pēdējā minūtē pielika Niklass Bendtners.

Pasaules kausa finālturnīrā Dānija spēlēs piekto reizi valsts vēsturē un pirmo kopš 2010.gada, kad gan neizdevās izkļūt no grupas.

Dānijas izlase 1992.gadā sensacionāli kļuva par Eiropas čempioni, savukārt Pasaules kausā labākais sasniegums tika gūts 1998.gadā, kad izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam.

Jau vēstīts, ka iepriekšējās divās dienās no Eiropas zonas ceļazīmes uz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru ieguva arī Horvātija, Šveice un Zviedrija.

Horvāti «play-off» kārtā izslēdza Grieķiju, Šveice bija pārāka pār Ziemeļīriju, bet Zviedrija negaidīti aizlika priekšā kāju Itālijai, kura futbola nozīmīgākajā izlašu turnīrā nepiedalīsies pirmo reizi kopš 1958.gada.

Šobrīd jau ir zināmas 30 no 32 finālturnīra dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice, Horvātija, Zviedrija un Dānija.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija.

No Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

Pēdējās divas ceļazīmes uz finālturnīru nedēļas vidū noskaidrosies starpkontinentālajās pārspēlēs, kur Hondurasa spēkojas ar Austrāliju, bet Jaunzēlande ar Peru. Šeit pirmie mači Hondurasā un Jaunzēlandē noslēdzās bez gūtajiem vārtiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu