Futbola federācijas prezidenta vēlēšanās Gorkšs būs vienīgais kandidāts?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET kolāža

Latvijas Futbola federācija (LFF) līdz šā gada 31. decembrim pieņems LFF prezidenta amata kandidātu pieteikuma iesniegumus dalībai vēlēšanās, kas notiks nākamā gada aprīlī. Patlaban izskatās, ka vienīgi bijušais valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs skaidri nospraudis mērķi kļūt par šīs organizācijas vadītāju.

LFF prezidents Guntis Indriksons, kurš šajā amatā atrodas kopš 1996. gada, oktobra beigās organizācijas valdei nodeva oficiālu iesniegumu, ka 2018. gada 27. aprīlī gaidāmajā kongresā atkāpsies no amata, kā viņš to jau iepriekš publiski bija solījis.

Iepriekšējo reizi LFF prezidenta vēlēšanas risinājās pērn aprīlī. Toreiz Indriksona vienīgais konkurents bija kādreizējais organizācijas preses sekretārs Krišjānis Kļaviņš. Taču esošais prezidents saņēma pārliecinošu balsu vairākumu.

Kā Indriksona potenciālie aizstājēji iepriekš bija minēti ilggadējais Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš oktobrī paziņoja par karjeras beigām valstsvienībā, kā arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

«Man ir ļoti liela starptautiska pieredze, kuru esmu uzkrājis, daudzus gadus spēlējot ārzemēs. Ar šo pieredzi gribētu palīdzēt augt Latvijas futbolam. Esmu izvirzījis savu kandidatūru Latvijas Futbola federācijas prezidenta vēlēšanām, kas notiks nākamgad. Tas šobrīd ir mans mērķis,» augusta beigās intervijā portālam TVNET sacīja Gorkšs.

Kozlovska preses sekretāre Daiga Holma portālam TVNET apliecināja, ka ministrs savu kandidatūru LFF prezidenta vēlēšanām nevirzīs.

«Pašlaik, izvērtējot pieaugošo darba apjomu, kas saistīts ar darbu ministra amatā un pienākumiem, kas jāveic kā partijas priekšsēdētāja vietniekam, apzinos, ka šobrīd esošos pienākumus ar amatu Latvijas Futbola federācijā apvienot nevaru. Darbs Latvijas Futbola federācijas vadībā jāveic ar ārkārtīgi lielu atbildības izjūtu un atdevi, un tam būs nepieciešams laiks,» norādīja Kozlovskis.

Savukārt Kļaviņš sarunā ar TVNET atteicās komentēt savus mērķus attiecībā uz gaidāmajām LFF prezidenta vēlēšanām, kamēr vēl nav noslēdzies amata kandidātu pieteikumu iesniegšanas termiņš.

Pieteikumam dalībai vēlēšanās jāiekļauj rakstisks kandidāta plāns par veicamajiem darbiem, kandidāta CV un ne mazāk kā vienas desmitās daļas LFF biedru rakstisks atbalsts.

Pēc pieteikumu apkopošanas laika posmā līdz 2018. gada aprīlim LFF organizēs kandidātu debates un diskusijas ar LFF biedriem, lai nodrošinātu kvalitatīvu pirmsvēlēšanu procesu. Balstoties uz iepriekšējo pieredzi, LFF līdz pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām plāno nepubliskot kandidātu vārdus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu