Noskaidrotas visas Pasaules kausa finālturnīra futbolā dalībnieces

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Peru futbola izlase trešdien izcīnīja ceļazīmi uz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru, līdz ar to kļuvušas zināmas visas 32 valstsvienības, kuras nākamgad cīnīsies par prestižo trofeju.

(Papildināts viss teksts.)

Peru kvalifikācijas turnīra starpkontinentālo pārspēļu atbildes cīņā savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Jaunzēlandi, ar tādu pašu rezultātu svinēdama uzvaru divu spēļu summā.

Mača rezultātu 28.minūtē atklāja Džefersons Farfans, kurš bumbu pretinieku vārtos raidīja no aptuveni 13 metriem. Savukārt otros vārtus mājinieki guva 65.minūtē, kad bumba pēc stūra sitiena nonāca Kristiana Ramosa rīcībā, Peru aizsargam triecot to pretinieku cietoksnī.

Peru piedalīsies savā piektajā finālturnīrā un pirmajā kopš 1982.gada.

Aizvadītajā mačā jau pēc nieka divām minūtēm Peru izlases aizsargs Luiss Advinkula trieca bumbu pret vārtu konstrukciju, bet 25.minūtē tiesnesis nepiešķīra uz viesu vārtiem 11 metru soda sitienu, kaut Jaunzēlandes kapteinis Vinstons Rīds soda laukumā nospēlēja ar roku.

Tomēr drīz pēc tam Kristiana Kvevas gājiens pa kreiso malu izveidoja momentu Farfanam, Maskavas «Lokomotiv» vienības uzbrucējam atklājot rezultātu. Farfans ar asarām acīs vārtu guvumu svinēja ar valsts labākā spēlētāja Paolo Gverrero kreklu rokās, jo pieredzējušais uzbrucējs patlaban izcieš 30 dienu diskvalifikāciju pēc pozitīvām dopinga analīzēm un izlaida abus dueļus ar Jaunzēlandi. Farfans ar Gverrero ir vienaudži un abi spēlējuši kopā kopš skolas laikiem.

Otro puslaiku Jaunzēlandes izlase iesāka pārliecinošāk, tomēr neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā pēc stūra sitiena un spēcīgs Ramosa raidījums ar labo kāju jau deva mājiniekiem komfortablāku vadību.

«Vienmēr sapņoju par šādiem vārtiem - pēc soda sitiena vai stūra sitiena. Vienīgā atšķirība, ka manos sapņos bumba tika iesista ar galvu,» pauda Ramoss.

«Šis ir tev, draugs. No visas sirds,» pēc mača Farfans panākumu veltīja Gverrero. «Ceru, ka atrisināsi visu un Pasaules kausā spēlēsi kopā ar mums. Viņš ir kapteinis, kurš vadīja šo kuģi.»

Pēc panākuma Peru prezidents Pablo Kučinskis izteica pieņēmumu, ka ceturtdien valstī varētu būt brīvdiena.

«Mēs gaidījām vairāk nekā 35 gadus, lai atgrieztos Pasaules kausā. Paldies, kareivji, par šī prieka sniegšanu mums,» Kučinskis rakstīja internetā.

«Esam pieraduši nēsāt Argentīnas, Brazīlijas vai Kolumbijas kreklus, bet tagad varam valkāt Peru kreklu ar lepnumu,» aģentūrai DPA svinību laikā Peru ielās pauda kāds fans.

Zīmīgi, ka FIFA rangā šobrīd Jaunzēlande ir vien 122.pozīcijā, kamēr Peru atrodas desmitajā vietā. Līdz ar to kopumā Jaunzēlandes fani nebija šokēti par šādu iznākumu.

Peru pārspēlēs iekļuva kā piektā labākā Dienvidamerikas zonas komanda, kamēr Jaunzēlande viegli uzvarēja visus pretiniekus Okeānijas zonas kvalifikācijā.

Starpkontinentālo pārspēļu otrajā duelī Austrālijā divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja Hondurasu.

Līdz ar Peru uzvaru zināmas visas 32 nākamā gada Pasaules kausa finālturnīra dalībnieces.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice, Horvātija, Zviedrija un Dānija.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna, Kolumbija un Peru.

Tikmēr no Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka, no Āzijas - Irāna, Japāna, Dienvidkoreja, Saūda Arābija un Austrālija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīra nākamajā vasarā notiks 11 Krievijas pilsētu 12 stadionos. Sacensību apakšgrupu izloze notiks 1.decembrī Maskavā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu