Kavani un Levandovskis turpina «bombardēt» attiecīgi Francijā un Vācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Urugvajiešu uzbrucējs Edinsons Kavani un poļu «snaiperis» Roberts Levandovskis sestdien katrs guva pa diviem vārtiem, palīdzot izcīnīt uzvaras savām komandām attiecīgi Francijas un Vācijas futbola čempionātos.

Kavani sestdien guva divus vārtus, palīdzot Parīzes «Saint-Germain» (PSG) komandai tikt pie kārtējās pārliecinošās uzvaras Francijas futbola čempionāta ietvaros.

PSG sestdien savā laukumā ar 4:1 (2:0) apspēlēja «Nantes» vienību, ko vada pazīstamais itāļu speciālists Klaudio Ranjēri.

Katrā no puslaikiem Parīzes klubs guva divus vārtus. Mača rezultātu 38.minūtē atklāja Kavani, bet tikai četras minūtes vēlāk argentīnietis Anhels di Marija panāca 2:0.

Lai arī 60.minūtē mājinieki vienus vārtus atguva, viņiem cerību uz uzvaru bija maz, jo skatāmā mačā PSG atzīmējās vēl ar diviem vārtiem - bumbu pretinieku vārtos raidīja Havjers Pastore un Kavani.

Kavani šosezon Francijas čempionātā 13 spēlēs guvis jau 15 vārtus. Pēc slavenā zviedra Zlatana Ibrahimoviča došanās uz Anglijas grandu Mančestras «United» urugvajietis kopumā 67 mačos pamanījies iesist 68 vārtus.

«Protams, šāda statistika uzbrucējam ir ļoti patīkama, tomēr vēl ir tāls ceļš ejams. Vēlos kļūt arvien labāks un labāks,» pēc sestdienas panākuma sacīja Kavani.

Tikmēr piektdien punktus zaudēja viena no sīvākajām PSG konkurentēm «Monaco», kas izbraukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar vienu no vājākajām turnīra komandām «Amiens».

Līdz ar to PSG pēc sestdienas mača ir nostiprinājusies Francijas čempionāta galvgalī.

PSG 13 spēlēs ir iekrājusi 35 punktus, kas tai ļauj kopvērtējumā būt pirmajā vietā, bet «Monaco» atpaliek par sešiem punktiem. 25 punktus 12 mačos ieguvusi Lionas «Olympique», kam punktu zaudē Marseļas «Olympique». Tikmēr «Nantes» ar 23 punktiem ir piektā.

Levandovskis sestdien guva divus vārtus un palīdzēja Minhenes «Bayern» komandai vēl vairāk nostiprināties Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta kopvērtējuma vadībā.

«Bayern» sestdien savā laukumā ar 3:0 (2:0) uzvarēja «Augsburg» futbolistus.

Šī mača rezultātu 31.minūtē atklāja čīliešu futbolists Arturo Vidals, bet pēc tam mājinieku vadību vēl vairāk nostiprināja Levandovskis. Viņš šosezon visu turnīru ietvaros iesitis jau 17 vārtus.

Polijas uzbrucējs ar 13 vārtiem 12 spēlēs pašlaik ir Vācijas bundeslīgas labākais snaiperis.

«Bayern» vietējā čempionātā nu guvusi jau piecas uzvaras pēc kārtas, kas pēc ne pārāk pārliecinošā sezonas sākuma ļāvis izvirzīties stabilā kopvērtējuma vadībā.

Citā sestdienas spēlē punktus zaudēja «Bayern» tuvākā sekotāja «Leipzig», kas izbraukumā nospēlēja 2:2 (1:1) ar Leverkūzenes «Bayer».

Savukārt piektdien zaudējumu piedzīvoja starp līderēm esošā Dortmundes «Borussia», kas viesos ar 1:2 (1:1) atzina «VfB Stuttgart» pārākumu, piedzīvojot jau trešo neveiksmi pēc kārtas.

Dortmundes vienība šo maču aizvadīja bez sava uzbrukuma līdera Pjēra Emerika Obamejanga, kurš par nokavētu treniņu saņēmis disciplināro sodu.

Vācijas bundeslīgas kopvērtējumā «Bayern» 12 spēlēs guvusi 29 punktus, kamēr ar 23 punktiem seko «Leipzig». Pa 20 punktiem iekrājušas 11 spēles aizvadījusī Gelzenkirhenes «Schalke 04», Dortmundes «Borussia» un «Hoffenheim», kas sestdien savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Frankfurtes «Eintracht».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu