«Metta»/LU futbolisti atkal saglabā vietu virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Greidāns

Aizvadot lielisku atbildes spēles ievadu, pirmdien «Metta»/«Latvijas Universitāte» uzvarēja «Progress»/«Olaine» komandu un saglabāja vietu «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas turnīrā.

Aizvadītajā mačā «Metta»/LU savā laukumā bija labāka ar rezultātu 3:1 (3:0), divu spēļu summā triumfējot ar 4:2.

Spēles rezultātu jau trešajā minūtē pēc standartsituācijas atklāja Eduards Emsis, bet 12.minūtē Vladislavs Fjodorovs no vārtu priekšas panāca jau 2:0. Savukārt 32.minūtē tas pats Fjodorovs pēc Gata Kalniņa piespēles lieliski sita no soda laukuma robežas, rezultātam kļūstot 3:0.

Otro puslaiku Olaines komanda aizvadīja daudz aktīvāk un lielāko daļu uzbrukumu veidoja tieši viesi. Goda vārtus «Progress»/«Olaine» izdevās iesist kompensācijas laika pēdējā minūtē, kad Vugars Askerovs bija precīzs no vārtu priekšas pēc Šavjera Felipi Gabriela dus Santusa piespēles. Tas gan neliedza «Metta»/LU komandai iegūt tiesības sacensties virslīgā arī nākamajā sezonā.

Abu vienību pirmajā mačā ceturtdien Olainē tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Atbildes spēlē «Metta»/LU komandai nevarēja palīdzēt centra aizsargs Dāvis Sandis Strods, kurš abu komandu pirmajā duelī tika noraidīts no laukuma.

«Metta»/LU ir šī gada septītā spēcīgākā komanda virslīgā, bet «Progress»/«Olaine» guva otro vietu «komanda.lv» pirmās līgas turnīrā.

Šīs abas komandas pārspēlēs piedalījās otro gadu pēc kārtas. Pirmās līgas čempionāts noslēdzās jau oktobra beigās, kad Viktora Ņesterenko trenētie olainieši pēdējā mačā cīnījās neizšķirti un ar to bija pietiekami, lai gūtu otro vietu sacensībās. Savukārt virslīgas čempionāta sezona noslēdzās nedēļu vēlāk.

Uzreiz pēc virslīgas turnīra ierasti sekoja valstsvienību pārtraukums, «Metta»/LU komandai esot pārstāvētai gan pieaugušo izlasē, gan arī U-21 valstsvienībā.

«Metta»/LU komanda virslīgas čempionātā piedalās kopš 2012.gada un arī piekto gadu pēc kārtas piedalījās pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā. Iepriekšējos gados tai pārspēlēs regulāri nepalīdzēja galvenais treneris Andris Riherts, kurš ir arī valstsvienības treneru kolektīvā, tomēr tā kā šoreiz šie mači notika jau pēc izlašu pārtraukuma, speciālists bija ar vienību.

Tikmēr «Progress»/«Olaine» pārspēlēs cīnījās otro gadu pēc kārtas. Pērn komanda ar nosaukumu «Olaine»/«Super Nova», sīvā cīņā divu spēļu summā ar 1:2 zaudēja tieši «Metta»/LU komandai.

Pirmās līgas čempionātā šogad triumfēja «Valmiera Glass VIA». Šī Vidzemes pilsēta virslīgā nav bijusi pārstāvēta kopš 2003.gada.

Pirmās līgas čempione automātiski kvalificējas nākamās sezonas virslīgas turnīram, bet otrās vietas ieguvēja aizvada pārspēles ar virslīgas pastarīti. Ņemot vērā reglamentu, virslīgas pēdējās vietas ieguvējai nākamsezon būtu jāspēlē pirmajā līgā, taču «Babīte»/«Dinamo» pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm tika izslēgta no virslīgas.

Tāpat spēļu sarunāšanas skandāls šosezon piemeklēja pirmo līgu, jūlija vidū diskvalificējot «Jēkabpils» un «Ogres» komandas.

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgā otro gadu pēc kārtas triumfēja Jūrmalas «Spartaks», trijniekā aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» un «Riga» vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu