«AC Milan» futbolisti Latvijas tiesnešu pārraudzībā sasniedz UEFA Eiropas līgas «play-off»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Slavenais Itālijas futbola klubs «AC Milan» ceturtdien UEFA Eiropas līgas apakšgrupu sacensību piektajā kārtā savā laukumā ar 5:1 (3:1) sagrāva Vīnes «Austria» un iekļuva izslēgšanas turnīrā. Šo maču pārraudzīja Latvijas tiesnešu brigāde.

Šajā mačā, kas notika leģendārajā «San Siro» stadionā Milānā, galvenais tiesnesis bija latvietis Andris Treimanis, kuram palīdzēja asistenti Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjoņņikovs, savukārt asistenti aiz vārtiem bija Aleksandrs Golubevs un Edgars Maļcevs, kā arī vēl piedalījās ceturtais tiesnesis Raimonds Tatriks.

Mājiniekiem «AC Milan» šis mačs gan nesākās veiksmīgi, jo «Austria» komanda pēc Kritofa Monšeina sitiena 21.minūtē izvirzījās vadībā. Neizšķirta panākšanai Itālijas klubam gan bija nepieciešamas tikai sešas minūtes, kad izcēlās Rikardu Rodrigess.

Pēcāk Itālijas klubs uzņēma apgriezienus un pa divām reizēm tā labā izcēlās Andrē Silva un Patriks Kutrone.

Uzvara «AC Milan» futbolistiem ļāvusi priekšlaicīgi sasniegt turnīra 1/32 finālu.

Otrā D apakšgrupas mačā ceturtdien Grieķijas vienība Atēnu AEK savā laukumā nospēlēja 2:2 (1:1) ar «Rijeka» no Horvātijas.

Grupas kopvērtējumā pirmajā vietā ar 11 punktiem piecās spēlēs atrodas «AC Milan», bet ar septiņiem punktiem seko AEK. Pa četriem tikmēr iekrājušas «Rijeka» un «Austria».

Tikmēr negaidītu zaudējumu piedzīvoja viena no vadošajām Anglijas komandām Londonas «Arsenal», kas H apakšgrupas mačā ar 0:1 (0:0) izbraukumā piekāpās Vācijas bundeslīgas pastarītei «Koln».

Vienīgos vārtus šī mača 62.minūtē ar 11 metru soda sitiena palīdzību iesita Serū Girasī.

Tiesa, zaudējums «Arsenal» vienībai neko daudz neizšķīra un tā jau ir garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Otrā šīs grupas mačā ceturtdien Baltkrievijas flagmanis Barisavas BATE savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Belgradas «Crvena Zvezda» no Serbijas.

Ar desmit punktiem piecās spēlēs «Arsenal» ir šīs grupas pirmajā vietā, kamēr pa sešiem punktiem ir «Crvena Zvezda» un «Koln» kontā, bet piecus punktus ieguvusi BATE.

Savukārt E apakšgrupas ietvaros pamatīgu vilšanos piedzīvojusi cita Anglijas premjerlīgas komanda Liverpūles «Everton», kas savu skatītāju priekšā ar 1:5 (0:1) pamanījās piekāpties Itālijas klubam Bergāmo «Atalanta».

Šis «Everton» komandas vēsturē ir smagākais zaudējums Eirokausos savā laukumā tās pastāvēšanas vēsturē.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Braiens Kristante un Andreass Korneliuss.

Otrā šīs grupas mačā Francijas komanda Lionas «Olympique» savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Limasolas «Apollon» no Kipras.

E apakšgrupā pēc piecām kārtām līderes ar 11 punktiem ir «Atalanta» un «Olympique», tām jau priekšlaicīgi iekļūstot izslēgšanas sacensībās, kamēr «Apollon» ir trīs punkti, bet tikai viens - «Everton».

Savukārt ar diviem iesistiem vārtiem ceturtdien izcēlās skandalozais itāļu futbolists Mario Balotelli, kura pārstāvētā «Nice» no Francijas savā laukumā ar 3:1 (2:0) pārspēja Beļģijas klubu Varegemas «Zulte».

Otrā šīs grupas cīņā Itālijas komanda Romas «Lazio» savā laukumā cīnījās 1:1 (1:1) ar Arnemas «Vitesse» no Nīderlandes.

K apakšgrupas kopvērtējumā «Lazio» ar 13 punktiem ir pirmā, bet tai ar deviņiem punktiem seko «Nice». Abas vienības ir nodrošinājušas iekļūšanu UEFA Eiropas līgas 1/32 finālā. Tālāk ar četriem punktiem seko «Zulte», bet divi punkti ir «Vitesse».

Tikmēr A apakšgrupas mačā vārtus guva bijušais Latvijas kluba Jūrmalas «Spartaks» leģionārs Patriks Tvumasi no Ganas, taču viņa pārstāvētā Kazahstānas vienība «Astana» savā laukumā ar 2:3 (1:1) piekāpās Spānijas klubam «Villarreal».

Otrā šīs grupas mačā Prāgas «Slavia» no Čehijas izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Izraēlas klubu Telavivas «Maccabi».

A grupas kopvērtējumā 11 punkti ir «Villarreal» un tā nodrošinājusi iekļūšanu nākamajā kārtā, kamēr ar astoņiem punktiem seko «Slavia». Viens punkts mazāk ir «Astana» kontā, kamēr «Maccabi» ieguvusi tikai vienu punktu.

Tikmēr B grupā Serbijas klubs Belgradas «Partizan» savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja Bernes «Young Boys», kamēr Albānijas komanda Korčas «Skenderbeu» savu skatītāju priekšā nedaudz negaidīti ar 3:2 (1:1) apspēlēja slaveno Ukrainas klubu Kijevas «Dinamo».

Tiesa, pēc piecām kārtām desmit un astoņus punktus nopelnījušie «Dinamo» un «Partizan» jau nodrošinājuši iekļūšanu nākamajā kārtā. Ar pieciem punktiem seko «Skenderbeu», bet trīs punkti ir «Young Boys» kontā.

C grupā nākamo kārtu sasniegusi Portugāles komanda Bragas «Sporting», kas ceturtdien savā laukumā ar 3:1 (1:0) pieveica «Hoffenheim» no Vācijas. Otrā šīs apakšgrupas cīņā Stambulas «Bašakšehir» no Turcijas viesos ar 2:1 (2:0) apspēlēja Bulgārijas komandu Razdragas «Ludogorets».

Kopvērtējumā «Sporting» rēķinā ir desmit punkti. Savukārt ar astoņiem seko «Ludogorets», kamēr pieci ir «Hoffenheim» kontā, bet četrus ieguvusi «Hoffenheim».

Savukārt F apakšgrupas ietvaros kopvērtējuma līdere Tiraspoles «Šeriff» no Moldovas ar 1:0 (1:0) savā laukumā pieveica «Zlīn» no Čehijas, kamēr Krievijas klubs Maskavas «Lokomotiv» arī savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:1) pieveica «Kobenhavn» no Dānijas.

Šīs grupas līdere ar deviņiem punktiem ir «Šeriff», bet tai ar astoņiem punktiem seko «Lokomotiv». Tikmēr sešus punktus ieguvusi «Kobenhavn», bet divi punkti ir «Zlīn» kontā.

Tikmēr G apakšgrupā vietas 1/32 finālā nodrošinājušas Bukarestes FCSB no Rumānijas un Čehijas klubs Plzeņas «Viktoria». Tiesa, šo abu vienību savstarpējā duelī ceturtdien savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja «Viktoria». Savukārt otrā mačā «Lugano» no Šveices savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Izraēlas klubu Beerševas «Hapoel».

Pirms noslēdzošās kārtas FCSB kontā ir desmit punkti, kamēr par vienu mazāk ir «Viktoria» rēķinā. Ar sešiem punktiem seko «Lugano», bet četrus ieguvusi «Hapoel».

I apakšgrupā 1/32 finālā jau iekļuvis Austrijas flagmanis «Salzburg», kas ceturtdien savā laukumā ar 3:0 (2:0) uzveica Portugāles klubu Gimarainšas «Vitoria». Savukārt slavenā Francijas komanda Marseļas «Olympique» viesos nospēlēja 1:1 (0:0) ar «Konyaspor» no Turcijas.

Šīs grupas kopvērtējumā pirmajā vietā ar 11 punktiem atrodas «Salzburg», kamēr septiņi punkti ir «Olympique». Tālāk ar pieciem punktiem seko «Konyaspor», bet četri ir «Vitoria» kontā.

UEFA Eiropas līgas 1/32 finālu sasniedzis arī veiksmīgi spēlējošais Zviedrijas klubs «Ostersunds», kas ceturtdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Luhanskas «Zorja» no Ukrainas. Tikmēr otrā J grupas mačā Bilbao «Athletic» no Spānijas ar 3:2 (1:2) savu skatītāju priekšā pieveica Vācijas komandu Berlīnes «Hertha».

J apakšgrupas kopvērtējumā «Ostersunds» ir pirmajā vietā ar desmit punktiem, bet par diviem mazāk iekrājusi «Athletic». Sešus punktus ieguvusi «Zorja», kamēr «Hertha» ar četriem punktiem ir ceturtā.

Visbeidzot L apakšgrupas ietvaros Krievijas komanda Sanktpēterburgas «Zeņit» savā laukumā ar 2:1 (2:0) apspēlēja Skopjes «Vardar» no Maķedonijas, bet spāņu klubs Sansevastjanas «Real Sociedad» viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja norvēģu vienību Tronheimas «Rosenborg».

L grupā pirmajā vietā ar 13 punktiem ir «Zeņit», kamēr 12 punkti ir «Real Sociedad». Savukārt četrus punktus ieguvusi «Rosenborg», bet «Vardar» pie punktiem nav tikusi.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kur tām pievienosies astoņas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra trešo vietu ieguvējas.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas čempioni tika kronēta Anglijas premjerlīgas komanda Mančestras «United», kas finālā ar 2:0 pārspēja Nīderlandes klubu Amsterdamas «Ajax».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu