Vilašs-Boašs atstāj Šanhajas SIPG galvenā trenera amatu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pazīstamais portugāļu futbola treneris Andrē Vilašs-Boašs, kurš janvārī piedalīsies slavenajā «Dakaras» rallijreidā, atstājis Ķīnas kluba Šanhajas SIPG galvenā trenera amatu.

Boašs pie SIPG stūres stājās pērnā gada novembra sākumā, amatā nomainot zināmo zviedru speciālistu Svenu Jēranu Ēriksonu.

SIPG futbolisti pašlaik 40 gadus vecā Vilaša-Boaša vadībā kļuva par Ķīnas vicečempioniem, turklāt negaidīti zaudēja valsts kausa finālā, divu spēļu summā atzīstot Šanhajas «Greenland Shenhua» pārākumu.

«SIPG un futbolisti ir guvuši panākumus un progresu, taču tajā pat laikā ne viss ir izdevies. Paziņojam, ka SIPG un Vilaša-Boaša kunga ceļi šķiras, lai nākotnē sasniegtu savus mērķus,» teikts kluba paziņojumā.

Villašs-Boašs 2011.gadā kopā ar dzimtenes klubu «Porto» uzvarēja UEFA Eiropas līgā, kļūstot par kontinenta iekārojamāko treneri. Viņš izvēlējās neilgi pēc tam pāriet uz slaveno Anglijas klubu Londonas «Chelsea», bet pēc dažiem mēnešiem tika atbrīvots.

Savukārt laikā no 2012.gada vasaras līdz 2013.gada decembrim Portugāles treneris vadīja citu Anglijas komandu Totenhemas «Hotspur», bet no 2014. līdz 2016.gadam trenēja Krievijas klubu Sanktpēterburgas «Zeņit».

Kā trešdien paziņoja sacensību rīkotāji, Vilašs-Boašs janvārī piedalīsies slavenajā «Dakaras» rallijreidā. Vilašs-Boašs sacensībās startēs ar «Toyota Hilux» automašīnu.

Organizatori norāda, ka Vilašs-Boašs jaunības dienās aizrāvies ar bezceļu braukšanu, regulāri startējot Portugāles čempionātā rallijreida čempionātā, tiesa, to darot ar motociklu. Sacīkstēs portugālis pārstāvēs «Overdrive» komandu.

Zīmīgi, ka sākotnēji Vilašs-Boašs plānojis sacensībās braukt ar motociklu, tomēr pēc konsultēšanās ar KTM komandas menedžeri Aleksu Doringeru, domas mainījis, izvēloties braukt ar auto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu