Vācijas futbolistiem par PK čempionu titula aizstāvēšanu sola iespaidīgas prēmijas

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Vācijas izlases futbolisti par Pasaules kausa čempionu titula aizstāvēšanu katrs saņems pa 350 000 eiro, trešdien paziņoja Vācijas Futbola asociācija (DFB).

Vācijas izlase 2014.gadā Brazīlijā triumfēja Pasaules kausa finālturnīrā, izšķirošajā spēlē ar 1:0 uzvarot Argentīnu, par šo panākumu katram spēlētājam no DFB saņemot 300 000 eiro lielu prēmiju.

Savukārt, ja Vācijas izlase šo panākumu spēs atkārtot arī nākamgad Krievijā, tad DFB gatava maksāt vēl dāsnākas naudas summas, uzstādot jaunu prēmiju rekordu.

«Tā ir liela motivācija spēlētājiem, pirmo reizi Vācijas futbola vēsturē kļūt par pasaules čempioniem divas reizes pēc kārtas. Tas būtu panākums uz mūžiem, par kura izcīnīšanu pienāktos atbilstošs atalgojums,» norādījis DFB prezidents Reinhards Grindels.

DFB gan norādījusi, ka prēmijas tiks maksātas vien tad, ja komanda iekļūs ceturtdaļfinālā, bet, no turnīra izstājoties ātrāk, spēlētāji paliks bešā. Par ceturtdaļfinālu pienāksies 75 000 eiro, par pusfinālu 125 000 eiro, bet par zaudējumu finālā 200 000 eiro.

Līdz šim tikai divām izlasēm ir izdevies Pasaules kausā triumfēt divas reizes pēc kārtas. Savulaik to 1934. un 1938. gadā paveica Itālija, bet 1958. un 1962. gadā atkārtoja Brazīlija.

Vācijas futbola izlase 2018.gada finālturnīrā spēlēs F apakšgrupā ar Meksiku, Zviedriju un Dienvidkoreju. Zviedrija ir 1958.gada vicečempione, Meksika sasniegusi divus ceturtdaļfinālus, bet Dienvidkoreja 2002.gadā sensacionāli aizkļuva līdz pusfinālam.

Grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā norisināsies no 14. jūnija līdz 15. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu