Uz gada labākā futbolista balvu pretendē Vaņins, D.Ikaunieks un Karašausks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Uz 2017.gada Latvijas labākā futbolista balvu pretendē Andris Vaņins, Dāvis Ikaunieks un nacionālajā valstsvienībā nespēlējošais Artūrs Karašausks, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF). Gada labākais futbolists un pārējo nomināciju uzvarētāji tiks paziņoti ceturtdien LFF laureātu vakarā.

Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs Vaņins par Latvijas gada labāko futbolistu atzīts četras reizes - 2008. un 2013.gadā, kā arī divos iepriekšējos gados.

Vaņins šogad sargāja vārtus visās sešās Latvijas futbola izlases spēlēs 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. Tāpat ar viņa palīdzību «Zurich» triumfēja Šveices pēc spēka otrajā līgā un nopelnīja ceļazīmi uz augstāko līgu.

Arī Ikaunieks šogad palīdzēja Latvijas futbola izlasei visās sešās oficiālajās spēlēs, gūstot vienus vārtus. Savukārt Čehijas čempionātā Jihlavas «Vysočina» latviešu uzbrucējs šosezon 15 no 16 mačos nospēlējis visas 90 minūtes un guvis piecus vārtus, ieņemot dalītu devīto vietu turnīra labāko snaiperu sarakstā. Iepriekšējā sezonā «Vysočina» tikai priekšpēdējā kārtā nodrošināja palikšanu Čehijas augstākajā līgā, turklāt divi Ikaunieka vārtu guvumi pret tiešo konkurenti nodrošināja Jihlavas komandai pozitīvo bilanci savstarpējos mačos. Ikaunieks iepriekšējā sezonā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Tikmēr Karašausks šosezon ar desmit gūtiem vārtiem bija rezultatīvākais vietējais futbolists «SynotTip» Latvijas futbola virslīgā. Tāpat viņš divus vārtus guva Latvijas kausa finālā, palīdzēdams «Liepāja»/«Mogo» komandai iegūt trofeju, kā arī ar precīzu sitienu atbildes mača pēdējās sekundēs ieveda vēju pilsētas vienību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā. Neskatoties uz rezultatīvo sniegumu, Karašausks netika izsaukts uz Latvijas futbola izlases spēlēm, jo viņam jau vairākus gadus ir nesaskaņas ar galveno treneri Aleksandru Starkovu.

Savukārt Latvijas gada labākā trenera balvai nominēti valsts čempioni Jūrmalas «Spartaku» sezonas pirmajā daļā vadījušais polis Mareks Zubs, Latvijas kausa ieguvējas un vicečempiones «Liepāja»/«Mogo» stūrmanis Tamazs Pertija, kā arī RFS bijušais vadītājs Andrejs Kaļiņins. RFS Kaļiņina vadībā vēl dažas kārtas pirms virslīgas turnīrā beigām pretendēja uz Latvijas čempiontitulu, taču pēdējos mačos cieta neveiksmes un palika piektā, kā rezultātā Kaļiņins zaudēja savu amatu.

Uz Latvijas gada labākās futbolistes balvu pretendē valstsvienības kapteini Marija Ibragimova, kura spēlē Itālijas pēc spēka otrās līgās komandā «Apulia», divas Latvijas čempiones «Rīgas Futbola skolas» spēlētājās Renāte Fedotova un Olga Ševcova, kā arī Karlīna Miksone no «Liepājas».

Latvijas jaunatnes labākā futbolista balvai izvirzīti Ņikita Koļesovs no «Ventspils», Vladislavs Kurakins no «Riga» komandas un Roberts Uldriķis no RFS. Koļesovs un Uldriķis šogad debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, bet Kurakins ir Latvijas U-21 izlases pamatvārtsargs. Savukārt uz jaunatnes labākās futbolistes balvu pretendē Miksone, «Rēzeknes BJSS»/«Progress» spēlētāja Anastasija Fjodorova un «Daugavpils» pārstāve Sofja Ņesterova.

Tikmēr uz gada labākā telpu futbolista balvu pretendē Latvijas čempiones «Nikars» spēlētāji Andrejs Aleksejevs un Maksims Seņs, kā arī Aigars Bonadars no «Raba» vienības.

Latvijas futbola virslīgas balvai nominēti «Spartaka» futbolisti Edgars Gauračs, Jevgeņijs Kozlovs un Edgars Vardanjans, kā arī bronzas medaļas ieguvējas «Riga» un Latvijas izlases bijušais kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš šogad lika punktu savai karjerai izlasē, kā arī kandidēs uz LFF prezidenta amatu, Karašausks un «Metta»/«Latvijas Universitāte» spēlētājs Dāvis Indrāns.

Uz virslīgas labākā uzbrucēja balvu pretendē Karašausks un «Ventspils» nigēriešu talants Adeleke Akinjemi, pussarga balvai nominēti «Spartaka» krievu spēlētājs J.Kozlovs un viņa komandas biedrs Vardanjans. Tāpat Virslīgas labākā aizsarga balvai izvirzīti Gorkšs, «Liepāja»/«Mogo» senegālietis Sejdinā Keitā un RFS gruzīns Laša Šergelašvili, kamēr uz labākā vārtsarga balvu pretendē «Spartaka» «mūris» Jevgeņijs Nerugals, «Jelgavas» cietokšņa sargātājs, Latvijas izlases rezerves vārtsargs Kaspars Ikstens, kā arī Dāvis Ošs no «Metta»/LU.

Tikmēr «komanda.lv» pirmās līgas labākā futbolista balvai izvirzīti Alvis Dubovs un Mārcis Ērglis no čempiones «Valmiera Glass»/ViA, Vugars Askerovs no vicečempiones «Progress»/«Olaine» un Devids Dobrecovs no Grobiņas SC komandas. Savukārt uz «komanda.lv» pirmās līgas labākā trenera balvu pretendē «Valmiera Glass»/ViA stūrmanis Gatis Ērglis, Grobiņas komandas vadītājs Viktors Dobrecovs un Viktors Morozs no «Daugavpils».

Labākā futbola žurnālista balvai izvirzīti Edmunds Novickis un Agris Suveizda no portāla «Sportacentrs.com», kā arī Iļja Poļakovs no laikraksta «Diena».

Labākās futbola fotogrāfijas balvai izvirzītas divas Noras Krevņevas-Baibakovas fotogrāfijas, kā arī viens Alekseja Puškina darbs.

Laureātu vakara balvu ieguvēji tiek noteikti atklātā balsojumā, kura rezultāti būs publiski pieejami pēc pasākuma noslēguma.

LFF Laureātu vakarā balvas saņems arī labākais tiesnesis un labākais tiesneša asistents, labākais jaunatnes futbola treneris/pedagogs, labākais jaunatnes futbola organizators, radošākais bērnu un jauniešu futbola klubs, sieviešu futbola sacensību labākais treneris, godīgas spēles jeb «Fair play» ranga uzvarētāji «komanda.lv» pirmajā līgā un «SynotTip» virslīgā, kā arī labākie vārtu guvēji šajos čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu