Keins labo Anglijas premjerlīgas rekordu un kļūst par gada Eiropas labāko snaiperi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Totenhemas «Hotspur» kluba līderis Herijs Keins otrdien guva trīs vārtus jeb «hat-trick», palīdzot komandai tikt pie uzvaras Anglijas futbola premjerlīgas spēlē. Uzbrucējs sasniedza arī jaunu šā turnīra vārtu gūšanas rekordu, kā arī kļuva par 2017. gada Eiropas labāko snaiperi.

«Hotspur» savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:0) uzvarēja «Southampton».

Keins kalendārā gada laikā Anglijas premjerlīgā 36 spēlēs guvis 39 vārtus, kamēr iepriekšējais rekords piederēja Alanam Šīreram, kurš 1995.gadā, pārstāvot Blekbērnas «Rovers» komandu, 42 mačos izcēlās 36 reizes.

Tāpat Keins apsteidza apsteidza «Barcelona» komandas argentīniešu zvaigzni Lionelu Mesi šī gada labāko Eiropas piecu vadošo futbola līgu snaiperu sarakstā.

Ņemot vērā arī Eirokausu spēles un izlašu mačus Keins šogad izcēlies 56 reizes, kamēr Mesi rēķinā šogad ir 54 precīzi sitieni. «Barcelona» komandai šogad vairs nav paredzēta neviena spēle, līdz ar to Mesi vairs nevar apsteigt Keinu.

2017. gadā 50 un vairāk vārtus guvuši 5 futbolisti:

  • Harijs Keins (56 vārti, 52 spēles, vidēji 1,08 vārti spēlē)
  • Lionels Mesi (54 vārti, 64 spēles, 0,84 vārti mačā)
  • Roberts Levandovskis (53 vārti, 55 spēles, vidēji 0,96)
  • Krištianu Ronaldu (53 vārti, 59 spēles, vidēji 0,89)
  • Edinsons Kavani (53 vārti, 62 mači, vidēji 0,85)
Tāpat Keins kļuvis par pirmo Anglijas premjerlīgas futbolistu, kurš kalendārā gada laikā sešos čempionāta mačos izcēlies ar «hat-trick».

Zīmīgi, ka Keins trīs vārtus guva otro reizi četru dienu laikā, jo ar «hat-trick» viņš izcēlās arī sestdien, kad «Hotspur» izbraukumā ar 3:0 uzvarēja «Burnley» vienību.

Otrdien Keins spēles 22.minūtē precīzi sita ar galvu, atklājot mača rezultātu, bet 39.minūtē no tuvas distances pārsvaru dubultoja.

Savukārt otrā puslaika sākumā Dele Alli un Honmiņs Sons panāca jau 4:0 Totenhemas kluba labā, kamēr pēc tam vienus vārtus iesita arī «Southampton». Tiesa, jau trīs minūtes vēlāk Keins nodrošināja sev «hat-trick», beigās «Hotspur» komandai svinot pārliecinošu uzvaru.

Keins iepriekšējā Anglijas premjerlīgas sezonā pēc gadu mijas guva 21 vārtu, bet šosezon ir izcēlies jau 18 reizes.

Savulaik tuvu Šīrera rekordam bija nīderlandietis Robins van Persijs, kurš 2011.gadā Londonas «Arsenal» rindās iesita 35 vārtus premjerlīgas spēlēs, bet francūzis Tjerī Anrī 2004.gadā, arī spēlējot «Arsenal» kreklā, guva 34 vārtus.

Tāpat pa 30 vārtiem gada laikā Anglijas spēcīgākajā futbola klubu čempionātā iesituši Rīds van Nistelrojs 2003.gadā un Less Ferdinands 1995.gadā.

Tikmēr citā mačā turnīra vicelīdere Mančestras «United» kompensācijas laikā izglābās no zaudējuma mačā pret šo sezonu labi aizvadošo «Burnley» komandu, savās mājās spēlējot neizšķirti 2:2 (0:2).

«United» labā abus vārtus guva Džese Lingārds, kurš izlīdzinājumu panāca spēles izskaņā, kad ritēja kompensācijas laika pirmā minūte. Savukārt savus pirmos vārtus šajā mačā viņš iesita 53.minūtē. Lingārds laukumā devās uz maiņu pēc pirmā puslaika, nomainot slaveno zviedru Zlatanu Ibrahimoviču, kurš pirmo reizi šosezon spēli sāka pamatsastāvā.

Savukārt «Burnley» komanda abus vārtus guva pirmajā puslaikā, kad Ešlijs Bārnss bija precīzs jau spēles trešajā minūtē, bet 36.minūtē precīzs bija viesu komandas beļģu futbolists Stīvens Defūrs.

Vēl vienā spēlē Londonas «Chelsea» savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Braitonas un Houvas «Albion».

Iepriekšējās sezonas Anglijas premjerlīgas čempionei «Chelsea» vārtus guva Alvaro Morata un Markoss Alonso.

Visbeidzot dienas noslēdzošajā spēlē «Liverpool» savā laukumā ar 5:0 (1:0) sagrāva Svonsī «City» vienību.

Šajā mačā rezultāts tika atklāts jau sestajā minūtē, kad skaistu tālu sitienu izdarīja brazīliešu futbolists Filipi Koutinju, gūstot savus 12.vārtus šosezon premjerlīgā. Tikmēr otrajā puslaikā divas reizes izcēlās Robertu Firminu, bet pa reizei precīzi bija Trents Aleksandrs-Arnolds un Alekss Oksleids-Čemberlens.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līdere ar 55 punktiem 19 spēlēs ir Mančestras «City», kamēr otrā ar 43 punktiem 20 mačos ir Mančestras «United», bet 42 punkti ir «Chelsea» rēķinā.

Tikmēr ceturtā ar 38 punktiem ir «Liverpool», kamēr punktu no tās atpaliek «Hotspur», kurai divus punktus zaudē «Liverpool», bet vēl par trim punktiem atpaliek «Arsenal».

Mančestras «City» savu 20.kārtas maču aizvadīs trešdien, viesojoties pie Ņūkāslas «United» komandas, bet «Arsenal» ceturtdien viesosies pie «Crystal Palace» vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu