Mančestras «City» pārtrauc iespaidīgo uzvaru sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Mančestras «City» trešdien Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē viesos cīnījās 0:0 (0:0) ar Londonas «Crystal Palace» komandu, pārtraucot 18 uzvaru sēriju šajā turnīrā.

Zīmīgi, ka kompensācijas laikā uz Mančestras vienības vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru nerealizēja.

Līdz ar to Mančestras «City» palika vienas uzvaras attālumā no Eiropas piecu vadošo līgu rekorda, jo 2013./14.gada sezonā 19 panākumus pēc kārtas izcīnīja Vācijas flagmanis Minhenes «Bayern». Zīmīgi, ka toreiz to trenēja spāņu speciālists Hoseps Gvardiola, kurš pašlaik strādā tieši Mančestrā.

Svētdienas spēlē kopumā liels pārsvars piederēja Mančestras «City», tomēr tā nerealizēja nevienu no iespējām, turklāt kompensācijas laikā uz tās vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, tomēr Lukas Milivojeviča raidījumu ar kāju atvairīja Edersons.

Mančestras «City» komandai iepriekšējo reizi premjerlīgā punktus augustā spēja atņemt Liverpūles «Everton». Šajā sezonā šī Mančestras komanda nacionālajā čempionātā zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutusi, esot pārliecinošā kopvērtējuma vadībā.

Līdz šim Anglijas premjerlīgā neviena no komandām nebija spējusi gūt vairāk par 14 uzvarām pēc kārtas.

Gada pēdējā dienā premjerlīgā notiks vēl viens mačs, Londonas «Arsenal» viesojoties pie Vestbromvičas «Albion». Jau tagad zināms, ka šajā mačā tiks labots premjerlīgas rekords - «Arsenal» galvenais treneris Arsēns Vengers strādās jau 811.mačā, pārspējot leģendārā Aleksa Fergusona sasniegumu.

Mančestras «United» komanda sestdien premjerlīgas spēlē savā laukumā cīnījās 0:0 (0:0) ar «Southampton» vienību un atkāpās uz trešo pozīciju kopvērtējumā, palaižot priekšā Londonas «Chelsea», kas guva pārliecinošu panākumu.

Mančestras vienība neizšķirti cīnījās trešajā mačā pēc kārtas, tomēr duelis atmiņā paliks ar to, ka laukumu uz nestuvēm pirmajā puslaikā pameta Romelu Lukaku, kurš sadūrās ar galvām ar Vesliju Hudu.

«Southampton» komanda nav uzvarējusi jau astoņos mačos pēc kārtas.

Tikmēr lielas problēmas uzvarēt nebija «Chelsea» vienībai, kas ar 5:0 (3:0) sagrāva Stokas «City».

Jau pirmajās desmit minūtēs Antonio Rīdigers un Denijs Drinkvoters panāca 2:0, puslaika vidū Pedro iesita trešos vārtus, bet spēles beigu daļā vēl pa reizei izcēlās arī 11 metru soda sitienu realizējušais Viljans un Dāvids Dzapakosta.

Savukārt ēģiptietis Mohameds Salāhs palīdzēja «Liverpool» vienībai atspēlēties no iedzinējiem un savā laukumā ar 2:1 (0:1) uzvarēt 2016.gada valsts čempioni Lesteras «City». Rezultātu jau trešajā minūtē atklāja Džeimijs Vārdijs, tomēr otrajā puslaikā divreiz izcēlās Salāhs.

«Liverpool» komanda premjerlīgā nav zaudējusi jau 12 spēlēs pēc kārtas.

Tāpat pieminēšanas vērta ir Svonsī «City» komandas uzvara pirmajā spēlē portugāļu galvenā trenera Karluša Karvaļala vadībā, ar 2:1 (0:1) viesos apspēlējot «Watford». Uzvarētāji abus vārtus iesita pēdējās piecās minūtēs, kad izcēlās Žordans Ajevs un Lučāno Narsings.

Vēl pagājušajā nedēļas nogalē Karvaļals bija pie Anglijas otrās spēcīgākās līgas jeb «Championship» vienības Šefīldas «Wednesday» stūres, bet ceturtdien viņu apstiprināja Svonsī komandā.

Pēc šī panākuma Svonsī komanda izkļuvusi no kopvērtējuma pēdējās vietas, kur tagad ir Vestbromvičas «Albion».

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līdere ar 59 punktiem 21 spēlē ir Mančestras «City», kamēr otrā ar 45 punktiem 21 spēlē tagad ir «Chelsea», par punktu apsteidzot Mančestras «United».

Tikmēr ceturtā ar 41 punktu ir «Liverpool», kamēr četrus punktus no tās atpaliek Totenhemas «Hotspur» un «Arsenal».

«Hotspur» komanda šīs kārtas spēli aizvadīs 4.janvārī, uzņemot Vesthemas «United».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu