LFF prezidenta vēlēšanām pieteikušies Ļašenko, Gorkšs un Kļaviņš

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET kolāža

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanām pieteikušies Vadims Ļašenko, Kaspars Gorkšs un Krišjānis Kļaviņš, pirmdien paziņoja LFF.

Potenciālie LFF prezidenta amata kandidāti savus pieteikumus varēja iesniegt līdz 2017.gada 31.decembrim.

Kā pirmais pieteicās Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents un bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Vadims Ļašenko, kuram ir 33 gadi.

Savukārt ceturtdien pieteicās 36 gadus vecais Gorkšs, kurš pērn Latvijas izlases kapteiņa statusā noslēdza savu karjeru valstsvienībā.

Tikmēr kā pēdējais no šīs trijotnes savu pieteikumu iesniedza 33 gadus vecais Kļaviņš, kurš kandidēja arī iepriekšējās LFF prezidenta vēlēšanās.

Pieteikumā dalībai vēlēšanās pretendentiem bija jāiekļauj rakstisks kandidāta plāns par veicamajiem darbiem, kandidāta CV un ne mazāk kā vienas desmitās daļas LFF biedru rakstisks atbalsts.

Kandidātu iesniegtie dokumenti tiks prezentēti LFF valdei, kas nākamajā tikšanās reizē 31.janvārī virzīs kandidātus apstiprināšanai dalībai vēlēšanās. Pēc kandidātu apstiprināšanas tiks publicētas viņu iesniegtās programmas, bet pēc tam laika posmā līdz aprīlim LFF organizēs kandidātu debates un diskusijas ar LFF biedriem, lai nodrošinātu kvalitatīvu pirmsvēlēšanu procesu.

Iepriekš izskanēja informācija, ka uz LFF prezidenta amatu varētu kandidēt arī bijušais žurnālists un Rīgas «Skonto» kluba direktors Askolds Uldriķis, tomēr pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka viņš to nedarīs.

Tāpat iepriekš izskanēja informācija, ka uz LFF prezidenta amatu varētu kandidēt arī pašreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), tomēr viņš šādu soli neveica.

«Pašlaik, izvērtējot pieaugošo darba apjomu, kas saistīts ar darbu ministra amatā un pienākumiem, kas jāveic kā partijas priekšsēdētāja vietniekam, apzinos, ka šobrīd esošos pienākumus ar amatu Latvijas Futbola federācijā apvienot nevaru. Darbs Latvijas Futbola federācijas vadībā jāveic ar ārkārtīgi lielu atbildības izjūtu un atdevi, un tam būs nepieciešams laiks,» portālam TVNET novembra beigās norādīja Kozlovskis.

Ilggadējais LFF prezidents Guntis Indriksons oktobra beigās federācijas valdei nodeva oficiālu iesniegumu, ka 2018.gada 27.aprīlī gaidāmajā kongresā atkāpsies no amata. LFF valde Indriksona iesniegumu pieņēma, līdz ar to ir skaidrs, ka šogad LFF būs jauns vadītājs.

Nākamo LFF prezidentu ievēlēs biedru kongress. Izvirzītajam prezidenta kandidātam jāatbilst prasībām, kas noteiktas Latvijas Republikas normatīvajos aktos un LFF statūtos, kā arī jāpārvalda valsts valoda atbilstoši augstākā līmeņa pirmajai pakāpei.

Indriksons LFF prezidenta amatā ir kopš 1996.gada. Iepriekšējo reizi LFF prezidenta vēlēšanas risinājās aizpērn aprīlī. Toreiz Indriksona vienīgais konkurents bija kādreizējais organizācijas preses sekretārs Kļaviņš un esošais prezidents saņēma pārliecinoši vairāk balsu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu