Futbola transfēru logs ir vaļā. Kurš atvērs maciņu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Eiropas piecās vadošajās futbola līgās - Anglijā, Spānijā, Vācijā, Francijā un Itālijā - 1. janvārī atvērās transfēru jeb spēlētāju pārejas logs. Līdz ar to klubi mēneša garumā varēs meklēt komandas pastiprinājumu sezonas otrajai pusei. Kā jau futbolā ierasts, spēlētāju iegādei tiek tērēti miljoni. Kurš atvērs maciņu un kādi pirkumi gaidāmi?

Vēl pirms gadu mijas tika paziņots par Anglijas premjerlīgas kluba «Liverpool» pirkumu Virdžilu van Deiku. Nīderlandes futbolistu iegādājās par 75 miljoniem sterliņu mārciņu (84 miljoniem eiro) no «Southampton». Viņš kļuvis par dārgāko futbola aizsargu pasaulē. Kādi skaļi transfēri varētu sekot šim?

Antuāns Grīzmans (Francija)
Antuāns Grīzmans
Antuāns Grīzmans Foto: Reuters/LETA

Spānijas kluba Madrides «Atletico» pēdējo gadu uzbrukuma līderis Antuāns Grīzmans janvārī varētu kļūt par skaļāko pāreju pasaules futbolā. Galvenais treneris Djego Simeone decembra vidū apstiprināja, ka 26 gadus vecais franču uzbrucējs drīzumā pametīs komandu. Grīzmana vērtību «Transfermarkt» lēš 100 miljonu eiro apmērā, kas ir ceturtā lielākā vērtība tirgū uzreiz pēc Lionela Mesi (180 miljoni), Neimara (150 miljoni) un Krištianu Ronaldu (120 miljoni). Tomēr ir skaidrs, ka «Atletico» par spēlētāju prasīs vairāk nekā 100 miljonus.

Visvairāk ārzemju medijos izskanējusi Anglijas kluba Mančestras «United» interese par Grīzmanu. Futbolistu ļoti vēloties iegūt komandas galvenais treneris Žuzē Mourinju, kā arī franču pussargs Pols Pogbā esot uzrunājis savu tautieti par pievienošanos klubam. Mančestras «United» esot gatava piedāvāt futbolistam 300 000 mārciņas (338 000 eiro) lielu algu nedēļā. Tāpat izskanējušas runas, ka Grīzmanu centīsies iegūt titulētais Spānijas čempionāta klubs «Barcelona».

Toni Kross (Vācija)
Toni Kross
Toni Kross Foto: Reuters/LETA

Mančestras «United» interesējoties arī par Spānijas granda Madrides «Real» pussargu Toni Krosu, kurš nonācis arī konkurentu Mančestras «City» un Francijas kluba Parīzes «Saint-Germain» (PSG) redzeslokā. 27 gadus veco Vācijas futbolistu «Real» it kā esot izlikusi pārdošanā, jo vēlas iegūt brazīliešu uzbrucēju Neimaru, kuram esot nesaskaņas ar PSG. Tomēr maz ticams, ka PSG pārdotu futbolistu, kuru pagājušajā vasarā iegādājās par pasaules rekorda summu 222 miljoniem eiro no «Barcelona». «Transfermarkt» uzlikusi 80 miljonus eiro Krosa «cenas birkai».

Filipe Kutinju (Brazīlija)
Filipe Kutinju
Filipe Kutinju Foto: Reuters/LETA

Jau pagājušajā vasarā «Barcelona» aktīvi centās iegūt «Liverpool» uzbrūkošo pussargu Filipi Kutinju, lai aizstātu Neimaru. Ārzemju mediji vēsta, ka arī šajā transfēru logā Spānijas čempionāta klubs centīsies iegūt savā īpašumā 25 gadus veco Brazīlijas futbolistu. «Transfermarkt» viņa vērtību lēs 65 miljonu apmērā, taču «Barcelona» varētu nākties šķirties no teju trīsreiz lielākas summas - aptuveni 180 miljoniem. Kutinju varētu kļūt par visu laiku dārgāko spēlētāju, ko kāds no Anglijas klubiem pārdevis.

Dele Alli (Anglija)
Dele Alli
Dele Alli Foto: Reuters/LETA

Vienu no Totenhemas «Hotspur» komandas līderiem Deli Alli lenc «Barcelona». Mēļo, ka Spānijas čempionāta granda līderis Lionels Mesi vēloties spēlēt kopā ar 21 gadu veco angļu pussargu. Pēc «Transfermarkt» datiem Alli tirgū ir otrs vērtīgākais Anglijas futbolists - 60 miljoni eiro. Lielāka vērtība noteikta vienīgi viņa komandas biedram - «Hotspur» uzbrucējam Harijam Keinam (80 miljoni eiro). Tiesa, «Barcelona» komandai Alli piesaiste varētu izmaksāt 100 miljonus eiro un varbūt pat vairāk.

Arturo Vidals (Čīle)
Arturo Vidals
Arturo Vidals Foto: Reuters/LETA

Vācijas flagmani Minhenes «Bayern» janvārī varētu atstāt čīliešu pussargs Arturo Vidals. 30 gadus veco futbolistu noskatījusi Anglijas čempionvienība Londonas «Chelsea». Šo komandu vada Antonio Konte, kurš bija Itālijas kluba Turīnas «Juventus» galvenais treneris laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam, kad tajā spēlēja Vidals. «Transfermarkt» čīlieša vērtību noteikusi 35 miljonu eiro apmērā, taču «Chelsea» varētu nākties spēlētāja iegādei tērēt arī vairāk.

Edens Azārs (Beļģija)
Edens Azārs
Edens Azārs Foto: EPA/LETA

Viens no «Chelsea» uzbrukuma līderiem Edens Azārs esot atteicies no algas pielikuma un jauna līguma ar Londonas klubu. Medijos izskanējušas runas, ka 26 gadus veco futbolistu vēlas iegūt Spānijas karaliskais Madrides «Real», kas būtu gatavs par spēlētāju maksāt pat 135 miljonus eiro. Tiesa, «Real» rindās spāņu uzbrūkošais pussargs Marko Asensio rāda atzīstamu sniegumu. Citi avoti vēsta, ka Madrides kluba galvenais treneris Zinedins Zidāns uzticoties 21 gadu vecajam futbolistam, kurš ar Azāru ir līdzīga tipa spēlētāji.

Aleksis Sančess (Čīle) un Mesuts Ezils (Vācija)
Aleksis Sančess un Mesuts Ezils
Aleksis Sančess un Mesuts Ezils Foto: Reuters/LETA

Londonas «Arsenal» komandai pēdējos gados nav sekmējies uzrādīt labus rezultātus. Šovasar noslēgsies līgumi ar komandas līderiem - čīliešu uzbrucēju Aleksi Sančesu un vācu pussargu Mesutu Ezilu. Kluba vadībai ir pēdējais laiks rīkoties - pagarināt līgumus ar spēlētājiem vai pārdot viņus, lai vasarā nepaliktu tukšā, kad viņi bez izpirkuma maksas varēs pievienoties citām komandām. «Arsenal» galvenais treneris Arsēns Vengers medijos jau komandas līdzjutējiem apsolījis janvārī «top kvalitātes» papildinājumus, ja Sančess un Ezils atstās klubu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu