Kutinju oficiāli kļuvis par trešo dārgāko futbolistu pasaulē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas futbola grands «Barcelona» pirmdien oficiāli noslēdza pāreju, kurā brazīliešu pussargs Felipe Kutinju pārnācis no Anglijas premjerlīgas kluba «Liverpool» par 160 miljoniem eiro, kas ir trešā lielākā līguma izpirkuma maksa vēsturē.

25 gadus vecais Kutinju parakstījis piecu gadu līgumu. Iepriekš tika vēstīts, ka līguma izpirkuma summa būs 400 miljoni eiro.

Tiesa, pāris minūtes pirms līguma parakstīšanas «Barcelona» paziņoja, ka augšstilba traumas dēļ Kutinju debija vienībā nebūs ātrāk par janvāra beigām.

«Barcelona» galvenais treneris Ernesto Valverde paredzējis, ka brazīlietis ērti iejutīsies komandā, kurā jau ir globālā argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi. Tāpat vienībā ir tādi slaveni spēlētāji kā Luiss Svaress, Andress Injesta, Žerārs Pikē un Serhio Busketss.

Savulaik Kutinju «Liverpool» komandā aizvadīja 18 mēnešus ar Svaresu, pirms urugvajietis 2014. gadā veica šādu pašu pāreju.

«Visi zina viņa kvalitāti. Viņš augstākajā līmenī spēlējis nu jau gadiem, un tas ir svarīgi,» komentējis Svaress. «Tagad mums jādara viss, lai viņš justos kā mājās, jo klubu nomaiņa vienmēr ir grūta.»

Kutinju Liverpūles komandai pievienojās 2013.gada janvārī. Pirms tam brazīlietis pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas «Inter», tiekot izīrēts arī Riodežaneiro «Vasco da Gama» un Barselonas «Espanyol» komandām.

Savulaik «Liverpool» viņu no «Inter» iegādājās par 8,5 miljoniem mārciņu (9,6 miljoniem eiro). Viņš Anglijas klubā piecu gadu laikā guva 54 vārtus.

Šosezon Kutinju 14 premjerlīgas spēlēs guva septiņus vārtus, bet UEFA Čempionu līgā brazīlietim piecās spēlēs bijuši pieci precīzi sitieni.

Kutinju aizvadījis 31 maču Brazīlijas izlasē, gūstot 8 vārtus.

Visu laiku dārgākā pāreja tika veikta pagājušajā vasarā, kad Francijas klubs Parīzes «Saint-Germain» (PSG) no «Barcelona» vienības par 222 miljoniem eiro iegādājās brazīliešu uzbrucēju Neimaru.

Tāpat PSG vienojās ar «Monaco» vienību par 180 miljonu vērtu talantīgā francūža Kiljanu Mbapē pāreju, tomēr, lai Parīzes grands nepārkāptu Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) finanšu «Fair Play» noteikumus, pagaidām viņš atrodas īrē un oficiāla izpirkšana, visticamāk, notiks šā gada vasarā.

Tikmēr decembra beigās no «Southampton» iegādājās aizsargu Virdžilu van Deiku, samaksājot 75 miljonus sterliņu mārciņu (84 miljonus eiro), tādējādi viņam kļūstot par dārgāko aizsargu pasaulē. Van Deiks jau debitējis «Liverpool» rindās, turklāt uzreiz iesita uzvaras vārtus.

«Barcelona» ar 48 punktiem 18 spēlēs ieņem līderpozīciju Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā. UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā tā tiksies ar iepriekšējās sezonas Anglijas premjerlīgas čempioni Londonas «Chelsea».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu