Mančestras «United» leģenda Gigss kļuvis par Velsas izlases galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Anglijas futbola kluba Mančestras «United» leģenda Raiens Gigss pirmdien iecelts Velsas valstsvienības galvenā trenera amatā.

Gigss amatā nomainīs Krisu Kolemanu, kurš amatu zaudēja pēc tam, kad Velsas izlase nespēja kvalificēties šā gada Pasaules kausa finālturnīram, kas notiks Krievijā.

Patlaban 44 gadus vecais Gigss savulaik jau nedaudz izbaudīja galvenā trenera pienākumus, jo 2014.gadā viņš četrās spēlēs bija Mančestras «United» galvenā trenera pienākumu izpildītājs, stājoties atlaistā Deivida Moiza vietā. Zīmīgi, ka tobrīd Gigss vēl nebija noslēdzis savu spēlētāja karjeru, taču tā paša gada maijā tomēr paziņoja, ka beidz spēlēt.

Savu futbolista karjeru Gigss aizvadīja tikai Mančestras «United» rindās, kur 672 spēlēs guva 114 vārtus.

Tāpat viņš savulaik bija Velsas izlases līderis, laika posmā no 1991. līdz 2007. gadam aizvadot 64 spēles, kurās guva 12 vārtus.

Gigss «United» sistēmā bija kopš 14 gadu vecuma, bet pēc spēlētāja karjeras beigām viņš divus gadus strādāja par galvenā trenera asistentu.

Pussargs Mančestras «United» pirmajā komandā debitēja 17 gadu vecumā 1991.gadā. Mančestras kluba rindās Gigss izcīnīja 13 Anglijas čempionu titulus un divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Kolmens par Velsas galveno treneri kļuva 2012.gadā, komandai pakāpeniski uzlabojot savus rezultātus, tiem savu augsto punktu sasniedzot 2016.gada Eiropas čempionātā, kad tika sasniegts pusfināls.

Tiesa, tobrīd daudz kas bija atkarīgs no komandas zvaigznes Gereta Beila, kuru pēdējā laikā piemeklējuši savainojumi. Pašlaik Kolmens trenē Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb «Championship» komandu «Sunderland».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu