Leģendārais brazīlietis Ronaldinju noslēdzis futbolista karjeru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

37 gadu vecumā Brazīlijas futbola zvaigzne Ronaldinju pielicis punktu futbolista karjerai, vēsta ESPN.

Ronaldinju lēmumu noslēgt futbolista karjeru apstiprinājis viņa brālis Roberto Asiss, kurš bija arī viņa aģents.

Futbolu profesionālā komandā Ronaldinju pēdējo reizi spēlēja Brazīlijas klubā «Fluminense», kuru viņš atstāja 2015. gadā.

Ronaldinju spēlēja Brazīlijas izlasē, kas 2002. gadā izcīnīja Pasaules kausu, savukārt 2006. gadā «Barcelona» komandas rindās viņš kļuva par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju.

2004. un 2005. gadā Ronaldinju tika atzīts par gada labāko futbolistu pasaulē.
«Viņš ir apstājies. Tas ir beidzies,» Brazīlijas medijos izteicies Ronaldinju brālis. «Sarūpēsim lielas un jaukas atvadas viņam pēc Pasaules kausa Krievijā, visticamāk, kaut kad augustā.»

Ronaldinju karjeru sāka Brazīlijas klubā «Gremio», bet 2001. gadā pārcēlās uz Francijas komandu Parīzes «Saint-Germain». 2003. gadā viņš pievienojās «Barcelona» komandai, bet 2008. gadā pārgāja uz «AC Milan» vienību Itālijā.

Kopš 2011. gada Ronaldinju spēlēja Brazīlijas klubos, atskaitot 2014./15. gada sezonu, kad viņš pārstāvēja Meksikas komandu «Querétaro».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu