Futbola tenkas: vai pienākušas beigas Ronaldu ērai «Real» komandā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Spēlētāju transfēru logu periodos futbola pasauli pāršalc tenkas, kurām brīžiem ir ļoti grūti noticēt. Pagājušajā vasarā šķita nereāli, ka brazīlietis Neimars par 222 miljonu eiro lielu līguma izpirkuma maksu pārcelsies no Spānijas kluba «Barcelona» uz Francijas flagmani Parīzes «Saint-Germain» (PSG), taču šāds darījums īstenojās. Vai portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu atstās titulēto Spānijas klubu Madrides «Real»?

Spānijas laikraksts AS un arī prestižais Ziemeļamerikas medijs ESPN vēsta, ka Ronaldu apnikusi «Real» kluba prezidenta Florentino Peresa vilcināšanās jauna līguma noformēšanai. Abas puses nespējot vienoties par jauna kontrakta nosacījumiem, tamdēļ futbolists vēloties atstāt komandu.

«Real» iepriekšējās divās sezonās triumfēja UEFA Čempionu līgā, kā arī pērn uzvarēja Spānijas čempionātā. Šosezon komandai ir liels kritums. Kaut arī UEFA Čempionu līgā ir sasniegts izslēgšanas spēļu turnīrs, Spānijas čempionātā «Real» pēc pirmā apļa atrodas tikai 4. vietā, turklāt līdere «Barcelona» ir jau 19 punktus priekšā.

Ronaldu, kurš pēc žurnāla «Forbes» datiem ir pēdējo divu gadu pasaules bagātākais sportists, šobrīd ir spēkā līgums ar «Real» līdz 2021. gada jūnijam. Kopš jaunus līgumus par lielāku atalgojumu noslēguši argentīnietis Lionels Mesi («Barcelona») un Neimars (PSG), arī Portugāles izlases spīdeklis vēlas nopelnīt vairāk ar futbola spēlēšanu, jo patlaban lielākie ienākumi viņam ir no reklāmām.

AS un ESPN ieguvuši apstiprinājumu informācijai, ka Ronaldu vēlētos atgriezties savā bijušajā komandā Mančestras «United», ar kuru viņš trīsreiz uzvarēja Anglijas premjerlīgā un arī 2007./08. gada sezonā triumfēja UEFA Čempionu līgā. Tiesa, Mančestras «United» gan neesot gatava maksāt aptuveni 100 miljonus eiro lielu izpirkuma maksu, kā arī 50 miljonus eiro lielu algu gadā, ņemot vērā Ronaldu vecumu - 32 gadi.

Arī PSG komanda paudusi interesi piesaistīt Ronaldo, taču arī Parīzes klubs nevēloties pārmaksāt spēlētājam, kurš ir karjeras beigu posmā.

Piecas reizes par pasaules gada labāko futbolistu atzītais Ronaldu ir «Real» kluba rekordists ar 422 gūtiem vārtiem 418 spēlēs, kas aizvadītas 8 sezonu laikā Madrides komandā. Ronaldu šosezon UEFA Čempionu līgā guvis 9 vārtus 6 spēlēs, bet Spānijas čempionātā 14 mačos viņam tikai 4 vārti.

Laikraksts «Marca» vēsta, ka «Real» prezidents Peress gatavojas ieguldīt milzu līdzekļus, lai pilnībā nomainītu komandas uzbrukuma līderus. Šosezon ļoti vāji spēlējuši Ronaldu uzbrukuma partneri francūzis Karīms Benzemā un arī velsietis Gerets Beils, kurš jau ilgāku laiku cīnās ar savainojumiem.

Tiek ziņots, ka Peress vēloties Ronaldu, Benzemā un Beilu aizstāt ar Neimaru, beļģi Edenu Azāru (Londonas «Chelsea», Anglija) un poli Robertu Levandovski (Minhenes «Bayern», Vācija).

Smailes uzbrucēja pozīcijā bez Levandovska klubs interesējoties arī par angli Hariju Keinu (Totenhemas «Hotspur», Anglija) un argentīnieti Maru Ikardi (Milānas «Inter», Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu