«Barcelona» pagarina līgumu ar Pikē. Izpirkuma maksa 500 miljoni eiro

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas futbola grands «Barcelona» pagarinājis līgumu ar kluba ilggadējo aizsargu Žerāru Pikē, ceturtdien paziņoja komanda. Futbolista jaunā līguma izpirkuma maksa noteikta 500 miljonu eiro apmērā.

Jaunā vienošanās paredz sadarbību līdz 2022. gada jūnijam. Pikē aizvadījis 422 spēles «Barcelona» sastāvā, guvis 37 vārtus un izcīnījis 25 dažādas trofejas.

Pikē, kurš spēlē centra aizsarga pozīcijā, «Barcelona» kluba jauniešu akadēmijai pievienojās 1997. gadā, tobrīd būdams vien desmitgadīgs puika.

2004. gadā Pikē pārcēlās uz Angliju, kur karjeru turpināja Mančestras «United» komandā. Pēc tam 2006./07. gada sezonu viņš pavadīja Spānijas klubā «Zaragoza».

Savukārt 2008. gadā Pikē atgriezās «Barcelona» sastāvā, pamazām kļūstot par komandas, Spānijas izlases un visas pasaules futbola zvaigzni. Viņš bieži vērtēts kā viens no labākajiem centra aizsarga pozīcijas futbolistiem pasaulē.

«Barcelona» sastāvā Pikē trīs reizes kļuvis par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju, sešas reizes triumfējis Spānijas čempionātā, piecas reizes kļuvis par Spānijas Karaļa kausa ieguvēju, kā arī ticis pie vēl daudzām citām trofejām.

Spānijas izlases rindās Pikē kļuvis par 2010. gada Pasaules kausa ieguvēju un 2012. gada Eiropas čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu