Latvijas futbola izlase cer pirmo spēli Daugavas stadionā aizvadīt jau šovasar

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lff.lv

Latvijas futbola izlase turpmāk mājas spēles aizvadīs rekonstruētajā Daugavas stadionā un pirmo cer aizvadīt jau jūnija sākumā gaidāmajā Baltijas kausa izcīņā, piektdien, tiekoties ar žurnālistiem, pauda Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

«Skonto» stadiona īpašnieku strīdu dēļ joprojām ir neskaidra šā stadiona nākotne, tikmēr maijā plānots noslēgt Daugavas stadiona vērienīgās attīstības pirmo posmu, lai šī vieta kļūtu par centrālo laukumu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībniekiem un skatītājiem.

Daugavas stadiona teritorijas attīstības stratēģija paredz līdz 2022.gadam stadiona teritorijas uzlabošanai atvēlēt 50 miljonus eiro, tostarp Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus 40 miljonu eiro apmērā.

Mežeckis pauda, ka Latvijas izlase turpmāk plāno spēlēt Daugavas stadionā, neizslēdzot iespēju, ka varētu tikt izmantots arī «Skonto» stadions. LFF ģenerālsekretārs gan atgādināja, ka Daugavas stadiona tribīnēm nav ieplānots jumts.

«Daugavas stadions jūnijā būs gatavs, un ir ievērotas visas prasības, ko lūdzām. Tikāmies ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pārstāvjiem, viņi ir gatavi atbraukt pie mums un izvērtēt šo stadionu. Ceram 2.jūnija Baltijas kausa spēli pret Igauniju aizvadīt jau tur,» teica Mežeckis.

«Daugavas stadiona vadība ir ļoti ieinteresēta, lai tajā būtu futbols. Šobrīd viņi meklē labākos risinājumus dažādām lietām. Mums ir izveidojies labs dialogs tehniskos jautājumos,» stāstīja LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks, atklājot, ka Daugavas stadiona vadība sola darīt visu, lai deju svētkos zālienam tiktu nodarīts pēc iespējas mazāks kaitējums.

««Skonto» stadions arī teorētiski ir ieinteresēts sadarbībā, bet nejūtamies 100% pārliecināti par to, kas tur notiks. Ņemot vērā visu šo fonu, fokusējamies uz Daugavas stadionu, kaut «Skonto» stadionu pēc būtības nenorakstām,» piebilda Pukinsks, uzsverot, ka prioritāte ir 2.jūnija spēli aizvadīt Daugavas stadionā.

Daugavas stadions iepriekš ticis atjaunots 1958.gadā, deviņdesmito gadu vidū un daļēji arī 2008.gadā, bet tagad līdz 2022.gadam tas tiks pilnībā rekonstruēts, kļūstot par modernāko un lielāko komplekso sporta objektu Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu