Futbola izlase pārbaudes mačā spēkosies ar PK dalībnieci Dienvidkoreju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lff.lv

Gatavojoties UEFA Nāciju līgas debijas sezonai, Latvijas nacionālā futbola izlase sestdien Turcijas pilsētā Antālijā pārbaudes spēlē tiksies ar 2018. gada FIFA Pasaules kausa (PK) finālturnīra dalībnieci Dienvidkoreju. Mača sākums plkst. 16.30 pēc Latvijas laika, un to translēs nacionālās apraides kanālā «Sportacentrs.com TV».

Līdz šim vienīgo reizi Latvijas valstsvienība ar Dienvidkoreju tikās 2010.gada janvārī Spānijas pilsētā Malagā, kad piedzīvoja zaudējumu ar 0:1. Zīmīgi, ka arī toreiz korejieši aizvadīja sagatavošanās posmu Pasaules kausa finālturnīram.

Dienvidkoreja šā gada vasarā Krievijā gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīrā sacentīsies vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempioni Vāciju, Meksiku un Zviedriju.

Dienvidkorejas izlase FIFA rangā atrodas 59. vietā, kamēr Latvija ir 131. pozīcijā.

Latvijas valstsvienības nākamā pretiniece jau vairāk nekā trīs gadu desmitus ir stabila Pasaules kausa dalībniece. Tās labākais sasniegums ir 2002.gadā izcīnīta ceturtā vieta, kad finālturnīrs norisinājās Dienvidkorejā un Japānā.

Savukārt 2014.gadā Brazīlijā notikušajās sacensībās šī valstsvienība neizkļuva no apakšgrupas.

Dienvidkorejas rekords FIFA rangā ir 17.vieta, kas tika sasniegts tālajā 1998.gadā, tomēr pēdējos gados tik sekmīgi nav klājies.

Šis duelis nav iekļauts FIFA oficiālajā kalendārā, tāpēc valstsvienībai nav iespēja būt optimālajā sastāvā. Spēlētājus nepalaida ne tikai ārzemju klubi, bet arī Latvijas vienības RFS un «Riga».

Turpinājumā Aleksandra Starkova trenētā Latvijas izlase 22.martā aizvadīs pārbaudes spēli ar Fēru salu valstsvienību, 25.martā spēkosies Gibraltāru, bet jūnija sākumā paredzētas Baltijas kausa izcīņas spēles ar Lietuvu un Igauniju.

Tāpat pagājušajā nedēļā Latvija uzzināja, ka UEFA jaunizveidotajā Nāciju līgā šoruden tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju.

Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, tomēr tās uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

Latvijas futbola izlases sastāvs pārbaudes spēlei ar Dienvidkoreju:

vārtsargi - Kaspars Ikstens, Jevgeņijs Nerugals;

aizsargi - Vitālijs Jagodinskis, Ņikita Koļesovs, Gints Freimanis, Mārcis Ošs, Vadims Žuļevs, Krists Kristers Gulbis;

pussargi - Jānis Ikaunieks, Dāvis Indrāns, Jevgēņijs Kažačoks, Kristians Darmians Torress, Dmitrijs Hmizs, Raivis Andris Jurkovskis, Eduards Emsis, Ingars Sarmis Stuglis;

uzbrucējs - Edgars Gauračs, Vladislavs Fjodorovs, Ņikita Ivanovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu