Futbola zvaigzne Sančess izkrāpis teju miljonu eiro un piekritis nosacītam cietumsodam

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Čīliešu futbola uzbrucējs Aleksis Sančess, kurš pirms pāris nedēļām pievienojās Anglijas premjerlīgas vienībai Mančestras «United», piekritis nosacītam 16 mēnešu cietumsodam Spānijā par nodokļu nemaksāšanu.

Kā jau daudzi pasaulē slaveni futbolisti, arī Sančess šādu sodu Spānijā saņems pēc apsūdzībām nodokļu nemaksāšanā. Tāpat viņš piekritis 590 000 eiro lielam naudas sodam, kas gan ir vien nedaudz vairāk par viņa nedēļas algu.

Varas iestādes uzskata, ka Sančess, pārstāvot Spānijas vienību «Barcelona», izkrāpis 983 000 eiro. Viņš izmantojis kompāniju Maltā, lai 2012. un 2013.gadā nebūtu jāmaksā nodokļi Spānijā par ienākumiem, kurus viņš guvis ienākumus no sava vārda izmantošanas tiesību pārdošanas.

Spānijā pa 21 mēneša nosacītam cietumsodam saņēmuši argentīnieši Lionels Mesi un Havjers Maskerano, bet pret portugāļu zvaigzni Krištianu Ronaldu sākta izmeklēšana un viņam vēl būs jāstājas tiesas priekšā, kamēr viņa tautietim Rikārdu Karvaļu oktobrī tika piespriests septiņu mēnešu nosacīts cietumsods. Tāpat sodīti ir arī vairāki citi spēlētāji.

Sančess «Barcelona» rindās spēlēja no 2011. līdz 2014.gadam, kad pārgāja uz Londonas «Arsenal». Savukārt janvārī Čīles izlases futbolists pārgāja uz Mančestras «United».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu