«Chelsea» un «Barcelona» grandu duelī cīnās neizšķirti; «Bayern» grauj «Bešiktaš»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Anglijas premjerlīgas iepriekšējās sezonas čempione Londonas «Chelsea» otrdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Spānijas klubu «Barcelona», kamēr Vācijas bundeslīgas flagmanis Minhenes «Bayern» savu skatītāju priekšā ar 5:0 (1:0) sagrāva Stambulas «Bešiktaš» no Turcijas.

Londonā notikušajā duelī mājiniekiem vārtus guva brazīliešu pussargs Viljans, kamēr «Barcelona» rindās izcēlās argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi.

Lai gan «Barcelona» futbolisti vairāk kontrolēja bumbu, tomēr biežāk pa vārtiem sita londonieši. Spēles 62. minūtē Viljans pēc Edena Azāra piespēles aiz soda laukuma robežas precīzi sita garām viesu futbolistiem, raidot bumbu labajā vārtu stūrī.

Tiesa, 15 minūtes pirms pamatlaika beigām «Barcelona» panāca izlīdzinājumu. Savā soda laukumā rupji kļūdījās «Chelsea» dāņu aizsargs Andreass Kristiansens, bumbu savā rīcībā iegūstot «Barcelona» pussargam Andresam Injestam. Barselonas komandas kapteinis atspēlēja bumbu pa sitienam Mesi, argentīniešu superzvaigznei raidot to vārtos.

Tikmēr Minhenē notikušajā mačā pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Tomass Millers un Roberts Levandovskis.

«Bešiktaš» jau spēles 16. minūtē nonāca mazākumā, Stambulas kluba horvātu aizsargam Domagojam Vidam par pēdējās cerības sodu saņemot sarkano kartīti. Tiesa, «Bayern» viena futbolista pārspēku izmantoja vien divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad Millers no vārtu priekšas atklāja rezultātu.

Otrie vārti tika gūti otrā perioda astotajā minūtē, kad «Bayern» franču uzbrucējs Kingslijs Komans sita precīzi no aptuveni desmit metriem. Otrā puslaika vidū Millers ieraidīja vēl vienu bumbu «Bešiktaš» vārtos, vēlreiz sekmīgi nospēlējot vārtu priekšā.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 11 minūtes poļu uzbrucējs Levandovskis pēc viesu vārtsarga neveiksmīga mēģinājuma piefiksēt bumbu panāca jau 4:0 «Bayern» labā. Tiesa, ar to nebija gana, un deviņas minūtes vēlāk Levandovskis, izmantojot «Bešiktaš» sarauto aizsardzību, ieraidīja piekto bumbu Stambulas kluba vārtos.

«Barcelona» cer UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu sasniegt 11. gadu pēc kārtas, turpinot uzlabot turnīra rekordu. Kā zināms, pērn tai astotdaļfināls bija ļoti grūts, jo pirmajā mačā ar 0:4 tika zaudēts Parīzes «Saint-Germain» (PSG) komandai, atbildes mačā sensacionāli atspēlējoties ar 6:1. Tikmēr «Chelsea» tālāk par astotdaļfinālu tikusi vien reizi pēdējos piecos gados un iepriekšējās divas reizes šajā fāzē piekāpusies PSG.

Abas komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās 2011./12. gada sezonas pusfinālā, kad «Chelsea» divu spēļu summā uzvarēja ar 3:2. Pirms tam tās pusfinālā tikās arī 2008./2009. gada sezonā, kad tālāk, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, tika Katalonijas vienība.

Šosezon apakšgrupu turnīrā «Chelsea» palika otrajā vietā aiz Itālijas vienības «AS Roma», kamēr «Barcelona» bija pirmā un apsteidza arī Itālijas čempioni Turīnas «Juventus».

Pagājušajā nedēļas nogalē «Chelsea» Futbola asociācijas (FA) kausa spēlē pieveica Hallas «City», bet nedēļu iepriekš premjerlīgas ietvaros ar 3:0 uzvarēja Vestbromvičas «Albion», pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Šosezon premjerlīgā «Chelsea» ar 53 punktiem 27 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Tikmēr «Barcelona» sestdien viesos ar 2:0 uzvarēja «Eibar» komandu un vietējā čempionātā nav zaudējuši jau 31 spēlē pēc kārtas. Šosezon tā Spānijā ir pārliecinoša līdere.

Līdz ar graujošo uzvaru «Bayern» tikpat kā nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālu, kurā tā sasniegšanas gadījumā spēlēs septīto gadu pēc kārtas un 14.reizi pēdējos 16 gados. Zīmīgi, ka šis ir vienīgais astotdaļfināla pāris, kurā tiekas divas aktuālās valstu čempiones.

Abas vienības vienīgo reizi UEFA Čempionu līgā tikušās 1997./98. gada sezonā, kad apakšgrupā «Bayern» gan savā laukumā, gan viesos uzvarēja ar identisku rezultātu 2:0.

Šosezon apakšgrupā «Bayern» palika aiz PSG, kamēr «Bešiktaš» kļuva par pirmo Turcijas vienību vēsturē, kas spējusi uzvarēt turnīra grupā, apsteidzot «Leipzig», «Porto» un «Monaco» vienības.

Nacionālajā čempionātā «Bayern» šosezon ir ļoti pārliecinoša līdere, kamēr «Bešiktaš» Turcijā ir vien ceturtajā vietā.

Pagājušajā nedēļā citu pāru pirmajās spēlēs Anglijas premjerlīgas līdere Mančestras «City» ar rezultātu 4:0 viesos pārspēja Šveices čempioni «Basel», Totenhemas «Hotspur» atguvās pēc nokdauna mača sākumā un viesos panāca neizšķirtu 2:2 pret Itālijas flagmani Turīnas «Juventus», Spānijas grands Madrides «Real» savā laukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain», kamēr Anglijas premjerlīgas komanda «Liverpool» viesos ar 5:0 sagrāva Portugāles vienību «Porto».

Vēl divi pāri sāksies trešdien, kad Doņeckas «Šahtar» no Ukrainas uzņems Itālijas vienību «AS Roma», bet vēl viens Anglijas grands Mančestras «United» Spānijā viesosies pie «Sevilla» vienības.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli notiks aprīlī, kamēr pusfināli - aprīļa un maija vidū. Turnīra fināls 26. maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu