Mourinju: Neskatoties uz statistiku, pret «Sevilla» aizvadījām līdzīgu spēli

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Mančestras «United» komanda trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē viesos pret «Sevilla» komandu, par spīti tam, ka pretiniekiem piederēja pārsvars, aizvadīja līdzvērtīgu spēli, sasniedzot apmierinošu rezultātu, uzskata angļu komandas galvenais treneris Žuzē Mourinju.

Spēle Seviljā noslēdzās neizšķirti 0:0 (0:0), gandrīz visa mača garumā dominējot mājiniekiem, kuri izdarīja 25 sitienus pa vārtiem, kamēr viesi vien sešus.

Labākās izdevības spāņu klubam bija pirmā puslaika beigās, taču lielisku sniegumu Mančestras vārtos rādīja Davids de Hea.

«Vienīgais brīdis, kad varējām atviegloti uzelpot, bija pirmā puslaika beigās. Tobrīd pieļāvām kļūdas, zaudējot bumbu, kas pretiniekiem ļāva izveidot labas iespējas, taču šajās situācijās de Hea mūs glāba. Pārējā laikā spēle bija līdzīga, lai arī ko rādītu statistika,» pēc mača sacīja Mourinju.

«Uzskatu, ka rezultāts atbilst spēles gaitai, bet, ja man jautā, vai iznākums mums ir labs, atbildu, ka tas nav ne labs, ne slikts,» turpināja portugālis.

Šajā mačā Mourinju izšķīrās sākumsastāvā laukumā laist vien 21 gadu veco Skotu Maktominaju, bet rezervē paturēt francūzi Polu Pogbā, kurš slimības dēļ bija izlaidis iepriekšējo «United» spēli, pēc tam saņemot arī kritiku no trenera.

Tiesa, Pogbā laukumā devās uz maiņu, piedevām jau cīņas 17.minūtē, jo traumas dēļ spēli nevarēja turpināt Anders Errera.

Pēc mača Mourinju neslēpa sašutumu, ka žurnālisti tik daudz pievērsuši uzmanību tam, kāpēc Pogbā palicis malā.

«Jau pirms spēles preses konferencē, kad man tika uzdoti četri jautājumi, trīs no tiem bija par Pogbā. Arī tagad interese par viņu ir dīvaina, jo, ja es būtu žurnālists, jautātu par Skotu Maktominaju. Viņam šī bija tikai otrā spēle pamatsastāvā Čempionu līgā, parādot fantastisku sniegumu. Skots darbojās kā pieredzējis spēlētājs, rādot sniegumu, it kā šādā līmenī būtu aizvadījis vairākus desmitus spēļu,» angļu pussargu slavēja Mourinju.

Tikmēr arī «Sevilla» galvenais treneris Vinčenco Montella bija apmierināts ar rezultātu.

«Varam būt apmierināti ar rezultātu, jo ir labas izredzes tikt tālāk. Komanda parādīja labu sniegumu un raksturu, kontrolējot maču. Mēs spēlējām, lai izcīnītu uzvaru, taču ne vienmēr tas izdodas,» klāstīja Montella.

Jau vēstīts, ka vēl vienā trešdien aizvadītā mačā, kas notika Harkovā, Doņeckas «Šahtar» ar rezultātu 2:1 (0:1) uzvarēja Itālijas vienību «AS Roma».

Rezultātu 41.minūtē atklāja viesi, kad pēc lieliskas bosnieša Edina Džeko piespēles soda laukumā rezultātu atklāja turks Džengizs Inders. Savukārt 53.minūtē pēc ļoti tālas piespēles pret vārtiem izskrēja argentīnietis Fakundo Ferreira, panākot 1:1.

Uzvaru Doņeckas vienība izrāva 71.minūtē, kad skaistu soda sitienu iesita brazīlietis Freds, bumbai pārlidojot pāri mūrim, atsitoties pret pārliktni un ielidojot vārtos.

«Vienmēr ir grūti spēlēt pret Itālijas komandām, ja tās izvirzās vadībā, taču mums šoreiz spēles otrais puslaiks izdevās. Parādījām labu sniegumu. Pēc garā ziemas pārtraukuma neklājās viegli izturēt spēles tempu, tomēr beigās mums piederēja pārsvars un tikai Romas klubs vārtsargs mums neļāva uzvarēt ar lielāku pārsvaru,» pēc mača teica «Šahtar» portugāļu treneris Paulu Fonseka.

«Fiziski bijām gatavi visām 90 cīņas minūtēm, tāpēc pieļautās kļūdas ir psiholoģiska rakstura. Pēc pirmā puslaika teicu, lai otrajā spēlējam tikpat agresīvi, taču spēlētāji sāka par daudz aizsargāties, kas noveda pie kļūdām,» norādīja Itālijas kluba vadītājs Eusebio di Frančesko.

Atbildes spēles abos pāros notiks pēc trim nedēļām, uzvarētājiem divu maču summā iekļūstot ceturtdaļfinālā.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli notiks aprīlī, kamēr pusfināli - aprīļa un maija vidū. Turnīra fināls 26.maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu