Dāvim Ikauniekm divi vārti Čehijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks sestdien guva divus vārtus un demonstrēja aktīvu sniegumu Čehijas augstākās līgas spēlē, kaldinādams Jihlavas «Vysočina» komandas uzvaru.

«Vysočina» savā laukumā ar rezultātu 3:1 (3:1) pārspēja «Teplice» komandu, svinot trešo uzvaru pēc kārtas.

Ikaunieks jau spēles trešajā minūtē pretinieku laukuma pusē atbruņoja viesu futbolistu un izvirzīja uzbrukuma pozīcijā Jakubu Fulneku, čehu pussargam atklājot mača rezultātu.

Četras minūtes vēlāk jau pats Ikaunieks raidīja bumbu pretinieku vārtos, ar precīzu sitienu noslēgdams izgājienu viens pret viens ar vārtsargu.

Spēles 15. minūtē latviešu futbolists tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, taču viņa «pendele» savu mērķi nesasniedza. Tiesa, divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām viņš tomēr guva savus otros vārtus, ar skaistu sitienu no soda laukuma robežas panākot 3:1. Latviešu uzbrucējs tika nomainīts kompensācijas laikā, Jihlavas futbolistiem svinot uzvaru.

«Vysočina» lieliski atsākusi Čehijas čempionātu pēc ziemas pārtraukuma, jo februārī uzvarēja arī spēcīgās Prāgas «Slavia» un Plzeņas «Viktoria», pret abām vadošajām komandām nopelnot maksimāli iespējamos sešus punktus.

Pagājušo gadu «Vysočina» komanda noslēdza ar trim zaudējumiem pēc kārtas, kā arī astoņiem zaudējumiem deviņos mačos, bet nu ir trīs uzvaru sērija.

Ikaunieks šosezon guvis septiņus vārtus un atrodas dalītā trešajā vietā starp turnīra labākajiem snaiperiem.

«Vysočina» kopvērtējumā ar 19 punktiem 19 cīņās pakāpusies uz 12.vietu 16 komandu vidū. Tikmēr «Teplice» ar 24 punktiem ir astotā.

Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā «Vysočina» ieņēma 14.vietu 16 komandu vidū un, pateicoties labākai vārtu attiecībai pār konkurenti, saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka pozitīvo bilanci savstarpējos mačos nodrošināja tieši divi Ikaunieka precīzi sitieni.

Aizvadītajā sezonā Ikaunieks kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni «Liepāju», izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās 16 mačos guvis četrus vārtus.

Pašlaik 23 gadus vecais Ikaunieks bija starp kandidātiem uz 2017.gada Latvijas labākā futbolista balvu, kur gan palika otrais aiz pieredzējušā vārtsarga Andra Vaņina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu