Nīderlandes futbola izlases rekordists Sneiders noslēdz karjeru valstsvienībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandes futbola izlases rekordists aizvadīto spēļu skaita ziņā Veslijs Sneiders paziņojis par karjeras beigām valstsvienības rindās.

Pašlaik 33 gadus vecais Sneiders karjeras laikā valstsvienības rindās laukumā devās 133 mačos, kas ir Nīderlandes izlases rekords. Valstsvienības labā pussargs guva 31 vārtus.

Sneiders ar Nīderlandes izlasi izcīnīja otro vietu 2010. gada Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikas Republikā un trešo vietu 2014. gadā planētas meistarsacīkstēs Brazīlijā.

Nīderlandes Futbola federācija paziņojumā norādījusi, ka notiks pārrunas ar Sneideru un viņam piedāvās darbu valstsvienībā, kad viņš būs noslēdzis profesionāla futbolista gaitas klubu karjerā.

Sneiders patlaban pārstāv Kataras klubu «Al Gharafa», kura rindās vietējā čempionātā 8 mačos viņš guvis 6 vārtus, bet Āzijas Čempionu līgā pussarga kontā 3 spēlēs 2 vārti.

«Al Gharafa» komandai Sneiders pievienojās janvārī. Līdz tam viņš šosezon spēlēja Francijas augstākās līgas klubā «Nice», bet iepriekš 5 sezonas pavadīja Turcijas komandā Stambulas «Galatasaray».

Sneiders četras sezonas spēlējis slavenajā Milānas «Inter» komandā, ar kuru 2009./2010. gada sezonā izdevās triumfēt Itālijas čempionātā un UEFA Čempionu līgā.

Vēl divas sezonas Sneiders pavadīja Spānijas grandā Madrides «Real», kas viņu 2007. gadā par aptuveni 27 miljoniem eiro iegādājās no Nīderlandes komandas Amsterdamas «Ajax».

Nīderlandes futbolā pēdējos gados iestājusies krīze, jo valstsvienība nekvalificējās ne 2016. gada Eiropas čempionātam Francijā, ne 2018. gada Pasaules kausa izcīņai Krievijā.

Pirms nepilna mēneša par Nīderlandes izlases galveno treneri apstiprināja Ronaldu Kūmanu, noslēdzot līgumu līdz 2022. gadam. Viņam būs grūts uzdevums, jo valstsvienībā notiek paaudžu maiņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu