Heinkess kā savu aizstājēju pie «Bayern» stūres redz Tuhelu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/EPA/LETA/TVNET

Vācijas futbola granda Minhenes «Bayern» galvenais treneris Jups Heinkess kā savu aizstājēju redz bijušo Dortmundes «Borussia» vadītāju Tomasu Tuhelu.

Heinkess pērn oktobrī ceturto reizi stājās pie «Bayern» stūres, amatā nomainot atlaisto itāļu speciālistu Karlo Ančeloti. Tiesa, 72 gadus vecais Heinkess piekrita Minhenes klubu vadīt vien līdz šīs sezonas beigām, tāpēc kluba vadībai būs jāmeklē jauns galvenais treneris.

Pats Heinkess uzskata, ka par viņa aizstājēju varētu kļūt Tuhels, kura kvalitātes atbilstu tam, lai vadītu tik titulētu klubu.

«Dortmundes «Borussia» Tuhela vadībā demonstrēja lielisku futbolu ar labu spēles sistēmu. Viņi spēlēja modernu futbolu, kas mūsdienās ir ļoti svarīgi panākumu gūšanai. Tuhela vadībā «Borussia» kļuva par bundeslīgas vicečempioni, izcīnīja Vācijas kausu un demonstrēja atraktīvu spēli,» 44 gadus veco kolēģi intervijā izdevumam «Sport Bild» slavējis Heinkess. «Domāju, ka Tomasam Tuhelam ir nepieciešamā kvalitāte, lai trenētu «Bayern».»

Tuhels, kopš iepriekšējās sezonas beigās atstāja «Borussia» komandu, ir bez darba.

Heinkess norādījis, ka «Bayern» vadībai, meklējot jaunu treneri, savu uzmanību vajadzētu veltīt speciālistiem no Vācijas.

«Klubs lieliski zina, ko tam vajag, jo iepriekšējā pieredze liecina, ka ārzemju speciālistiem Vācijas līgā klājas grūti,» sacīja pieredzējušais speciālists.

Arī bukmeikeri uzskata, ka tieši Tuhels ir galvenais pretendents uz «Bayern» nākamā galvenā trenera amatu, taču tāpat tiek piesaukti «Hoffeinheim» pašreizējā trenera Juliāna Nagelsmana un Vācijas izlases galvenā trenera Joahima Lēva uzvārdi.

«Bayern» ir pārliecinoša Vācijas futbola bundeslīgas kopvērtējuma līdere 24 spēlēs iekrājot 63 punktus, tuvākos sekotājus Gelzenkirhenes «Schalke 04» apsteidzot par 20 punktiem. Tāpat Minhenes klubs ir sasniedzis Vācijas kausa pusfinālu, bet UEFA Čempionu līgā ir soli no ceturtdaļfināla, jo astotdaļfināla pirmajā mačā ar 5:0 sagrāva Turcijas klubu Stambulas «Bešiktaš».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu