Tūkstošiem cilvēku godina Astori pēdējā gaitā

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ceturtdien tūkstošiem cilvēku vienā no Florences pilsētas galvenajiem laukumiem godināja mirušo vietējās futbola komandas «Fiorentina» kapteini Davidi Astori.

Daži cilvēki pie «Santa Croce» bazilikas ieradušies jau septiņos no rīta, kas bija trīs stundas pirms atvadu ceremonijas.

Kad tika atvests Astori ķermenis, viņu godināja ar skaļiem aplausiem, kā arī izsaucot viņa vārdu un «grande capitano» (lielisks kapteinis).

Turpinājumā laukums uz vairākām minūtēm ieslīga klusumā, daudziem paceļot «Fiorentina» šalles un plakātus.

«Tu esi brālis un dēls, kādu jebkurš vēlētos sev,» uzrunā «Fiorentina» futbolistu vārdā atvadu ceremonijā pauda Horvātijas izlases pussargs Milans Badeljs, izsakot līdzjūtību Astori ģimenei.

Atvadu ceremonijā bija ieradušies visi slavenākie Itālijas izlases futbolisti, un daudziem no viņiem acīs bija asaras.

Itālijas čempionvienība Turīnas «Juventus» vēl tikai trešdienas vakarā Londonā aizvadīja UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēli, turpinājumā dodoties uz bērēm.

31 gadu vecais Astori naktī uz svētdienu nomira Udīnes viesnīcas «La di Moret» numuriņā, kur «Fiorentina» komanda bija apmetusies pirms paredzētās spēles ar «Udinese».

Astori veiktā autopsija apliecināja, ka futbolists 31 gada vecumā aizsaulē devies sirds apstāšanās dēļ.

Profesionāla futbolista karjeru Astori sāka 2006.gadā «AC Milan» rindās, pēc tam tiekot izīrēts zemāku līgu vienībām. Savukārt 2008.gadā viņš pārcēlās uz «Cagliari», kur nospēlēja sešas sezonas, 178 spēlēs gūstot trīs vārtus.

Pēc tam viņš 2014.gadā pārcēlās uz «AS Roma», kur nospēlēja vienu sezonu, bet 2015.gadā pievienojās «Fiorentina» klubam, kurā pirmajā gadā bija ar īres tiesībām, pēc tam Florences komandai viņu izpērkot.

«Fiorentina» rindās Astori šosezon aizvadīja 27 spēles, gūstot vienus vārtus.

Pirms šīs sezonas Astori tika iecelts par «Fiorentina» kapteini.

Tāpat viņš 2010.gadā pirmo reizi tika izsaukts uz Itālijas izlasi, kurā debitēja gadu vēlāk, kopš tā laika piedalījies 14 mačos.

«Fiorentina» un «Cagliari» komandas jau paziņojušas, ka iemūžinās 13.numuru, ko nēsāja Astori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu