Izlases treneris: Ar rasismu Krievijas futbolā nevajag cīnīties

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas futbola izlases treneris Staņislavs Čerčesovs uzskata, ka rasisma un huligānisma izpausmes valstī nav tik nopietnas, lai apdraudētu Pasaules kausa finālturnīra norisi.

Organizācijas «Futbols pret rasismu Eiropā» (FARE) ziņojumā uzskaitīts, ka 2016./17.gada sezonā Krievijas futbolā bija 89 ar rasismu un galēji labējiem konfliktiem saistīti incidenti.

«Neuzskatu, ka pie mums rasisms ir tādos mērogos, lai ar to būtu jācīnās. Huligāni? Neesmu redzējis nekādas nopietnas izpausmes,» Čerčesovs sacīja Brazīlijas televīzijai «Globo TV».

Pēdējā desmitgadē problēma īpaši saasinājusies pēc tam, kad klubi iegādājušies spēlētājus no Brazīlijas un Āfrikas valstīm.

FARE atzīmēja, ka, sagaidot finālturnīru, Krievijas iestādes veikušas nopietnu pretrasisma kampaņu, taču futbolisti vēl joprojām pakļauti apvainojumiem. Vardarbība Krievijas futbolā kļuvis par lielu problēmu, piemēram, 2016.gadā organizēta krievu atbalstītāju grupa uzbruka Anglijas līdzjutējiem pirms Eiropas čempionāta spēles.

Savukārt pirms divām nedēļām Bilbao pirms UEFA Eiropas līgas mača Maskavas «Spartak» līdzjutēji piedalījās sadursmēs ar vietējās «Athletic» faniem, līdz ar to vēršanās pret Krievijas futbola huligāniem nav devusi vēlamo rezultātu.

Čerčesovs sacīja, ka joprojām ir «atsevišķi huligānisma gadījumi, kuros vainīgie sodīti, tāpat kā citās valstīs».

Viņš pieminēja sekmīgu Konfederāciju kausa norisi pagājušajā vasarā un pauda pārliecību, ka Pasaules kausa finālturnīrs būs tikpat veiksmīgs.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā norisināsies no 14.jūnija līdz līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu