Dāvis Ikaunieks turpina «bombardēt» Čehijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fcvysocina.cz

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks piektdien iesita vārtus un izpildīja rezultatīvu piespēli Čehijas augstākās līgas spēlē, palīdzot nesenajai pastarītei Jihlavas «Vysočina» svinēt ceturto uzvaru pēc kārtas.

«Vysočina» viesos ar 3:1 (2:0) pārspēt Prāgas «Dukla» komandu.

Ikaunieks vispirms desmitajā minūtē atklāja rezultātu, kad ātrā uzbrukumā saņēma bumbu vārtu priekšā un sita nekļūdīgi, bet 30.minūtē pēc viņa piespēles rezultatīvs bija arī Lukāšs Zoubele, tobrīd panākot 2:0.

Savukārt spēles 74.minūtē latvietis tika brīdināts.

Iepriekšējā mačā Ikaunieks guva divus vārtus, bet pirms tam «Vysočina» pirmajos mačos pēc ziemas pārtraukuma uzvarēja kopvērtējuma galvgalī esošās Prāgas «Slavia» un Plzeņas «Viktoria».

Pagājušo gadu «Vysočina» komanda noslēdza ar trim zaudējumiem pēc kārtas, kā arī astoņiem zaudējumiem deviņos mačos.

Ikaunieks šosezon guvis astoņus vārtus, kas dod trešo vietu turnīra labāko snaiperu sarakstā.

«Vysočina» kopvērtējumā ar 22 punktiem 20 cīņās pakāpusies jau uz devīto vietu 16 komandu vidū. Tikmēr «Dukla» ar 20 punktiem tagad ir 12.pozīcijā.

Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā «Vysočina» ieņēma 14.vietu 16 komandu vidū un, tikai pateicoties labākai vārtu attiecībai pār konkurenti, saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka pozitīvo bilanci savstarpējos mačos nodrošināja tieši divi Ikaunieka precīzi sitieni.

Aizvadītajā sezonā Ikaunieks kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni «Liepāju», izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās 16 mačos guvis četrus vārtus.

Pašlaik 23 gadus vecais Ikaunieks bija starp kandidātiem uz 2017.gada Latvijas labākā futbolista balvu, kur gan palika otrais aiz pieredzējušā vārtsarga Andra Vaņina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu