Konte: Tādi spēlētāji kā Mesi piedzimst reizi 50 gados

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tik talantīgi futbolisti kā argentīnietis Lionels Mesi piedzimst reizi 50 gados, uzskata Anglijas premjerlīgas kluba Londonas «Chelsea» galvenais treneris Antonio Konte.

Spānijas grands «Barcelona» trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā savās laukumā ar rezultātu 3:0 (2:0) pārspēja «Chelsea», divu spēļu summā gūstot virsroku ar 4:1.

«Camp Nou» stadionā maču klātienē vēroja nedaudz vairāk nekā 97 000 skatītāju. Mesi atklāja rezultātu jau spēles trešajā minūtē, bet mača beigu daļā panāca 3:0, gūstot savus 100. vārtus UEFA Čempionu līgā.

«Viņš ir fantastisks. Runa ir par spēlētāju, kurš spētu ietekmēt rezultātu [atnesot uzvaru] jebkurā komandā. Tāda tipa spēlētāji piedzimst reizi 50 gados,» ESPN citēts Konte, kurš slavēja Mesi.

Pagājušā gada nogalē Mesi pagarināja līgumu ar «Barcelona» līdz 2020./21. gada sezonas beigām, kontraktā iekļaujot 700 miljonus eiro lielu izpirkuma maksu. Jauna vienošanās tika panākta vēlāk nekā bija gaidīts, tāpēc pērn vasarā izskanēja runas par Mesi vēlmi atstāt «Barcelona».

«Viņš sāka karjeru «Barcelona» un noslēgs to šajā komandā. Daudzi [klubi] var tikai cerēt viņu iegūt, taču tas nebūs iespējams,» uzskata Konte, kurš pēc mača arī pārmija dažus vārdus ar Mesi.

«Kad ir iespēja izteikt komplimentu Mesi, domāju, ka tā ir jāizmanto. Ir pareizi paslavēt super, super, super klases spēlētāju, kurš spēj teju katru sezonu gūt 60 vārtus. Viņš ir pasaulē labākais [futbolists],» teica Konte.

Mesi kļuvis par otro spēlētāju vēsturē, kurš guvis 100 vārtus UEFA Čempionu līgā. Viņš to paveica 123 spēlēs. Savukārt līderis ir Madrides «Real» portugāļu uzbrucējs Krištianu Ronaldu, kurš izcēlies ar 117 precīziem sitieniem 148 mačos. 100 gūto vārtu robežu Ronaldu sasniedza karjeras 137. spēlē UEFA Čempionu līgā.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā bez «Barcelona» iekļuvuši vēl divi Spānijas klubi - Madrides «Real» un «Sevilla», Anglijas vienības «Liverpool» un Mančestras «City», Itālijas komandas Turīnas «Juventus» un «AS Roma», kā arī Vācijas grands Minhenes «Bayern».

Ceturtdaļfināla pāru izloze notiks piektdien.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli notiks aprīlī, kamēr pusfināli - aprīļa un maija vidū. Turnīra fināls 26.maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu