«Arsenal» apspēlē «AC Milan» un iekļūst UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Divi Denija Velbeka gūtie vārti palīdzēja Anglijas futbola premjerlīgas klubam Londonas «Arsenal» ceturtdien sasniegt UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu, kamēr turnīrs noslēdzies Vācijas vienībai Dortmundes «Borussia».

«Arsenal» savās mājās ar rezultātu 3:1 (1:1) uzvarēja Itālijas grandu «AC Milan», divu maču summā svinot panākumu ar 5:1.

Londonas klubs cīņas 35. minūtē nokļuva iedzinējos, kad precīzs bija Milānas kluba turku leģionārs Hakans Čalhanolu, taču jau četras minūtes vēlāk Velbeks realizēja strīdīgu 11 metru soda sitienu, kuru pats bija nopelnījis.

Tikmēr otrajā puslaikā «Arsenal» pēc Granita Džakas un Velbeka sitieniem panāca uzvaru 3:1, kas divu spēļu summā deva ļoti pārliecinošu panākumu.

«Arsenal» iepriekšējo reizi Eirokausu ceturtdaļfinālā spēlēja 2010.gadā.

Tikmēr «Borussia» viesos nespēja gūt vārtus un spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Austrijas klubu «Salzburg», divu maču summā kapitulējot ar 1:2.

Zalcburgas vienība 1994.gadā spēlēja UEFA kausa finālā, kopš tā laika kādā Eirokausu turnīrā ceturtdaļfinālā tiekot pirmo reizi.

Tikmēr pārliecinošu uzvaru ceturtdien svinēja Madrides «Atletico», kas viesos ar 5:1 (1:1) sagrāva Maskavas «Lokomotiv», divu spēļu summā uzvarot ar rezultātu 8:1.

Atbildes mačā Madrides kluba rindās divus vārtus guva pieredzējušais Fernando Toress, bet vienu reizi precīzs bija rezultatīvais francūzis Antuāns Grīzmans.

Tāpat labāko astoņu komandu vidū tika Itālijas klubs Romas «Lazio», kas viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Kijevas «Dinamo», bet summā svinēja panākumu ar 4:2. Vārtus «Lazio» labā guva Lukass Leiva un Stefans de Vrijs.

Vēl ceturtdaļfinālā spēlēs Lisabonas «Sporting», kas duelī pret Čehijas vienību Plzeņas «Viktoria» tālāk tika vien papildlaikā gūtu vārtu dēļ.

Pamatlaikā «Viktoria» uzvarēja ar 2:0, kas divu spēļu summā deva neizšķirtu, bet papildlaikā, kad ritēja spēles 105. minūte, precīzs bija Rodrigo Andress Batalja. Jāpiebilst, ka «Sporting» sev vēlamos vārtus varēja gūt vēl pamatlaika izskaņā, taču Lisabonas klubs nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr dalība turnīrā beidzās Francijas klubam Lionas «Olympigue», kas mājās ar 2:3 (0:1) zaudēja Maskavas CSKA komandai. Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet CSKA nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties viesos vairāk gūtiem vārtiem.

Lionas futbolisti iepriekšējā sezonā UEFA Eiropas līgā aizkļuva līdz pusfinālam.

Francijas godu turnīrā turpinās pārstāvēt Marseļas «Olympique», kas viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja Spānijas vienību Bilbao «Athletic», divu maču summā uzvarot ar 5:2, bet no Vācijas klubiem cīņu par trofeju turpinās «Leipzig», kas izslēdza Krievijas vienību Sanktpēterburgas «Zeņit».

Atbildes mačā «Leipzig», kurai šī ir debijas sezonas UEFA Eiropas līgā, viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1), bet divu spēļu summā uzvarēja ar 3:2.

Zīmīgi, ka pirmo reizi kopš 2004./2005.gada sezonas UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu sasnieguši astoņu valstu klubi.

Ceturtdaļfināla pāru izloze notiks piektdien.

Kopš 2004.gada UEFA Eiropas līgā astoņas reizes triumfējušas Spānijas komandas, citu valstu vienībām to šajā laikā iespējot vien sešreiz.

Pērn turnīrā uzvarēja Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras «United», kas finālā ar rezultātu 2:0 pārspēja titulēto Nīderlandes komandu Amsterdamas «Ajax». Mančestras vienība šosezon bija iekļuvusi UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, taču apstājās jau astotdaļfinālā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu